The Quest begins!

Välkomna till bloggen JRPGeek som handlar om Japanska Rollspel (JRPG).

Här kommer du att kunna ta del av recensioner, speltips, musiktips, veckans händelser, olika typer av topplistor och annat underhållande som har med Japanska rollspel att göra.

För att få reda på lite mer om min spelsmak tycker jag det passar bra med en lista av mina 10 favoritrollspel (en uppdaterad lista finns Här):

 

10. Lost Odyssey (Xbox360)

Ett spel som kanske inte fick det mottagande som jag tycker spelet förtjänar. Många klagade på att spelet var alldeles föråldrat i sin spelmekanik, jag tycker istället att ett lite mer retrodoftande spel till en stationär konsol är välkommet bland alla action-RPG:n. Storyn och spelets smarta textbaserade berättelser var gripande och jag gillade verkligen Kaim som huvudkaraktär.

 

9. Final Fantasy Tactics (PS1, PSP, PSN)

Inte riktigt lika bra stridsystem som Front mission 3 men däremot en otroligt bra och välskriven berättelse med utmanande strider emellanåt.

 

8. Front mission 3 (PS1)

Förutom att man får slåss med och emot stora robotar har Front mission 3 ett djupare stridssystem än många andra SRPG:n. När man attackerar kan man attackera flera delar på fienden. Förstör man benen på fiendens robot kan den inte gå något mer eller förstör man armen kan den inte attackera mer. 

 

7. Dragon Quest V (SNES, PS2, DS)

Charmigt och intressant spel där man även kan fånga och använda monster i strid. Dragon Quest V är unikt på det sättet att man får följa hjälten genom hela livet, man får se honom födas, gifta sig, skaffa barn och sedan se hur dessa växer upp. Allt detta samtidigt som man måste rädda världen från ondska.

 

6. Star ocean 3 – Till the end of time (PS2)

Star ocean 3 har ett av mina favorit stridssystem där striderna både är fartfyllda men taktik är nödvändigt det också. Något jag har gillat genomgående i Star ocean serien är stämningen och städernas utformning och design, detta tycker jag gör sig som bäst i den tredje delen. 

 

5. Demon’s Souls (PS3)

Äntligen ett nyare spel som erbjuder en utmaning. Spelet är svårt men belöningen är desto större. Aldrig har jag varit så närvarande som när jag spelar Demon’s Souls.

 

4. Persona 4 (PS2)

Redan i Persona 3 införde Atlus kombinationen mellan en ”dungeon crawler” och en simulator där man bland annat måste gå i skolan och umgås med sina vänner. Men det är den fjärde delen som förbättrar allt genom exempelvis sitt mer kontrollerbara stridssystem och drivande berättelse.

 

3. Final Fantasy VI (SNES, PS1, GBA)

Förutom att ha en av de coolaste och känslolösaste skurken i spelhistorien är även storyn välskriven där alla karaktärers berättelse och bakgrund står i rampljuset. Soundtracket är även det ett mästerverk och en av de bästa i Final Fantasy Serien (som förövrigt har otroligt många bra och genomarbetade soundtracks).

 

2. Chrono trigger (SNES, PS1, DS)

Detta mästerverk har genom sina smarta och roliga strider, mysiga 2D-grafik samt sitt underbara soundtrack förtjänat en andraplats på listan.

 

1. Final Fantasy VII (PS1, PC, PSN)

Detta var de första Japanska rollspelen jag någonsin spelade. Ett spel som har allt, en välskriven story med en stämmningsfull värld, ett magiskt soundtrack, roligt gameplay samt för sin tid bra grafik. Det känns som att det mesta har sagts om spelet och för er som inte har spelat det finns det nu tillgängligt på PSN för en billig peng.

Annonser

4 Responses to The Quest begins!

 1. blaze skriver:

  Bra topplista, men skulle nog valt Suikoden 2 istället för Lost Odyssey.

  • JRPGeek skriver:

   Har tyvärr bara spelat någon timme eller två på Suikoden 2 när det begav sig, bytte bort spelet sen vilket är ett av de största misstagen jag gjort…
   Men hittar jag det för ett rimligt pris framöver blir det ett köp.

 2. eclectrocute skriver:

  Ovanligt bra topplista. Topp fyra känns ruskigt rätt, även om jag skulle dra ner Chrono Trigger några placeringar och slänga in Xenogears och The World Ends With You där. Sen tror jag Dragon Quest V, Suikoden 3 och Vagrant Story skulle följa och till sist känns det nästan som att Radiant Historia skulle kunna ta den sista platsen. Grymt bra spel hittills.

  • Kul att du gillar listan.
   Xenogears äger jag men kan inte spela det då min PS1 som kan ta import slutade fungera för några år sedan precis när jag köpte spelet. Hört mycket gott om det så det blir nog ett köp via PSN framöver.
   The World Ends With fastnade jag inte riktigt för. Gillade berättelsen men inte gameplayet. Däremot spelade jag endast 5-6 timmar av det så jag kommer kanske att ge det en ny chans då det har fått många lovord.

   Då jag skrev listan för snart ett år sedan har en hel del nya spel hunnits spelas så det kommer nog en uppdaterad framöver och Radiant Historia ligger bra till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: