Topplista: De 5 mest efterlängtade spelen för andra halvan av 2010

Nu när en tung spelvår med spelsläpp som Final Fantasy XIII, SMT: Strange Journey (US), NIER mm är över tänkte jag lista de 5 mest efterlängtade spelen för andra halvan av året:

5. Persona 3 Portable (PSP) (6 Juli 2010 (US))

Den redan släppta versionen av Persona 3 var inte dålig utan det var Persona 4 som var för bra. Nu kommer Persona 3 Portable till staterna (inget har ännu sagts om Europa) och den här versionen kommer att innehålla en hel del nyheter. Mycket av nyheterna är funktioner som finns i Persona 4.  Bland annat kommer man att kunna kontrollera alla karaktärer i strid, välja mellan en manlig eller en kvinnlig huvudkaraktär, fler svårighetsgrader än tidigare och möjlighet till ”fast travel”. Jag tror att denna tredje version av spelet kommer bli den ultimata versionen! 

4. Final Fantasy XIV Online (PC, PS3) (2010) 

Ännu ett Final Fantasy MMORPG. Det har talats om att spelet denna gång kommer bli mer ”solovänligt” men ändå finnas utrymme för samarbete. Jag gillar idén med att kunna spela mer solo emellanåt då Final Fantasy XI var väldigt inriktat på samarbete. 

3. Kingdom Hearts – Birth by Sleep (PSP) (10 September 2010)

Trots besvikelsen med Nintendo DS-spelet tror jag PSP-spelet kommer att bli lika magiskt som de två första delarna var. Ska bli intressant med ett Kingdom Hearts som utspelar sig långt innan de första spelen. 

2. Demon’s Souls (PS3) (25 Juni 2010)

Ett säkert kort då jag redan har spelat igenom den kinesiska versionen. Så nu när ”Black phantom edition” släpps här i Europa kommer det bli ett återbesök i Boletaria. Har du ännu inte prövat detta skoningslösa men belönande spel är det hög tid för det nu. Den Europeiska versionen kommer att innehålla ett soundtrack, en guide, en artbook och allt detta i ett snyggt fodral! 

1. Dragon Quest IX (DS) (23 Juli 2010)

Äntligen kommer den nionde delen i Dragon Quest-sagan och med full pott från den japanska speltidningen Famitsu och ett Dragon Quest-spel utan slumpmässiga strider kan detta inte gå fel.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: