Topplista: 5 irriterande brister eller företeelser i JRPG:n

Att spela japanska rollspel brukar för det mesta vara underhållande men ibland finns det vissa brister eller företeelser i rollspel som gör att det istället blir irriterande. Här är 5 sådana:

 

5. Krångliga menyer

Menyn, en rollspelares bästa vän, fyller många funktioner som att man kan kolla sin status, välja vilka vapen, rustningar och andra föremål man vill använda mm. Därför är det viktigt med en fungerande meny som är lättanvänd. Dessvärre finns det menyer som är motsatsen. Persona 3 (PS2) är ett sådant exempel. För att byta ”equipment” på sina karaktärer (utöver huvudkaraktären) måste man prata med dem individuellt. Varför inte kunna sköta allt i en meny?

 

4. Dålig AI

En AI medspelare som prioriterar helt fel saker har man stött på vid flera tillfällen. Ett exempel är Infinit undiscovery (360) där ”healern” vid flera tillfällen inte brydde sig om att kasta någon form av ”cure” magi när min karaktär blivit slagen så HP-mätaren nästan var i botten.

 

3. 15 åringar som ser ännu yngre ut och säger ”kay” i varje mening
Ja, jag tänker Lymle från Star Ocean: the Last Hope (PS3/360)!

 

2. För mycket strider

Att var tredje sekund avbrytas i sitt utforskande och kastas in i en strid kan många gånger kännas väldigt irriterande. Framförallt om dessa är slumpmässiga. Oftast blir det inte svårare att ha mer strider i ett spel utan snarare mer irriterande. Exempel på ett spel som jag blir tokig på av alla strider är spelet 7th Saga (Snes).

 

1. ”Death” magier

Finns det något billigare och mer irriterande än att bli träffad av en magi som dödar dig på en gång? ”Mudo” eller ”hama” magierna i Shin Megami Tensei-serien är exempel på sådana magier och det räcker med att huvudkaraktären dör så är det game over.

Annonser

One Response to Topplista: 5 irriterande brister eller företeelser i JRPG:n

  1. strife skriver:

    Håller med till 100 på alla punkter. Lymle var nog en av de mest jobbiga personer jag stött på i ett spel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: