Topplista: 5 städer som är värda ett besök

Att besöka en stad i ett rollspel är en stor del av spelupplevelsen. En stad kan vara så mycket mer än en rastplats där man kan handla nya vapen/rustningar/andra föremål eller prata med invånare för att ta sig an sidouppdrag eller få information om var man ska härnäst. En stad kan ge spelet en mer levande stämning där olika kulturer som finns i spelvärlden upplevs. Här kommer fem städer jag tycker är värda ett besök.

5. Arni – Chrono Cross (PS1)

Arni som tillhör kontinenten El Nido är en stillsam och tropisk fiskestad med klarblått vatten och vita moln. Närmare paradiset kommer man inte!

 

 

4. Twilight Town – Kingdom Hearts serien

Twilight Town är en stor och solig stad uppdelad i flera distrikt. Men det är inte storleken som får staden att vara en av mina favoriter utan den magiska känslan staden har över sig.

 

3. Myna – Rogue Galaxy (PS2)

Staden Myna som ligger på planeten Vedan är ett tillhåll för kostymklädda gangsters och andra skumma typer. Myna’s gator är upplysta av månens sken och gatulampor då det är en mörk och kall plats dit inget solljus når. Trots detta är Myna en otroligt charmig stad där man kan stöta på intressanta typer.

 

2. Eckdart – Star Ocean: First Departure (PSP)

Eckdart som ligger på planeten Roak är en mysig liten hamnstad full av försäljare och förmöget folk. Det som fick mig att falla för staden var designen och känslan av en varm höstdag som staden har över sig.

 

1. Rabanastre – Final Fantasy 12 (PS2)

Det är inte designen i Rabanastre som gör att staden hamnar på första platsen (även om den också är bra), utan det är stadens storlek och gator som är fyllda med olika typer av affärer och tillhåll. Det är en stad full av rörelse och aldrig har en stad känts så levande som i just Rabanastre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: