Spelkonst

För någon månad sedan kände jag att det var dags att dekorera hemmet lite mer. Vad passar då inte bättre än lite spelkonst i form av tavlor? Den ena tavlan som jag skaffade är en illustration från Final Fantasy 6 med Terra i en magitek och den andra tavlan är spelomslaget till ICO (se bild nedan). Jag blev väldigt nöjd med resultatet och totalt betalade jag ungefär 150 kr per tavla.

Hur gör man då en egen tavla?

Det första som behövs är en högupplöstbild. Bilden från Final Fantasy 6 var 1625 x 2048 bildpunkter och utskriften jag valde var 30 x 40 cm . Ska man ha en större bild krävs självklart en högre upplösning.

Efter man valt bild kan man ladda upp bilden online på olika hemsidor för att få dem utskrivna och hemskickade. Jag använde mig av http://www.frontweb.se/poster/KuHrCoQ1DGc5Vd.

För att veta om bilden man valt har tillräckligt hög upplösning poängsätter hemsidan bilden åt dig. Sedan väljer man storlek på bilden och olika effekter finns som tillval. Till mina två bilder valde jag en matt yta. 

När man några dagar senare fått hem bilderna behövs också en ram. Jag köpte mina ramar hos Clas Ohlson för en hundring styck. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: