Min ”Final Fantasy Förbannelse” (FFF)

Idag släpptes den limiterade versionen av Final Fantasy 14 Online här i Europa och för mig ett givet köp. Är det något jag kommit underfund med är det att när ett nytt Final Fantasy spel i huvudserien släpps har jag vid de senaste släppen stött på en del problem.

När jag köpte Final Fantasy 10 begagnat något år efter releasen visade det sig att spelet låste sig efter någon timmes spelande.  Mönstret avvek när Final Fantasy 11 Online kom men när 12:an något år senare släpptes var det dags igen. Utöver spelet Final Fantasy 12 köpte jag även den limiterade guideboken. Boken kom hem i brevlådan någon dag innan releasen men det var fullt med skärmärken på hela omslaget och vissa hade gått igenom. Antagligen hade någon när de packade upp böckerna råkat skära för djupt.

Tidigare i år var det som många antagligen redan vet dags för Final Fantasy 13 att släppas. Jag hade bokat spelet via spelbutiken och hoppades förstås på att det skulle dyka upp dagen innan release. Så vart det aldrig utan det kom på releasedagen och i ett helt skick. Däremot var posten för första gången väldigt sen. Vanligtvis brukar posten komma vid 1 tiden men inte dagen då Final Fantasy 13 släpptes då kom den runt halv 5 istället.  

Som jag skev i början av inlägget var det idag dags för del 14 att släppas. Jag åkte tidigt in till Webhallen här i Stockholm för att hämta ut min förbokning. När jag väl är hemma och tror att allt gått bra den här gången öppnar jag den riktigt stora boxen, kollar igenom allt roligt extramaterial som följde med och märker att något saknas. Spelet med bonus DVD:n fanns med, likaså säkerhetsdosan, anteckningsboken och vad jag tror ska vara en bägare. Det som saknades var kartan över Eorzea. Antagligen måste misstaget ha uppstått när de förpackade spelet.

Återigen har min ”Final Fantasy Förbannelse” drabbat mig och imorgon bär det av till Webhallen igen för att byta ut spelet mot ett nytt vilket jag då hoppas är komplett.     

Nedanför är ändå lite bilder på ett nästan komplett Final Fantasy 14 Online.

  

  

Annonser

2 Responses to Min ”Final Fantasy Förbannelse” (FFF)

  1. strife skriver:

    hehe, otur. I mitt ex följde allt med som tur är.

  2. […] i Veckan: För den som läst mitt inlägg ”Min Final Fantasy Förbannelse” vet att jag inför varje stort släpp i huvudserien haft problem av något slag. Det kan vara […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: