Topplista: 5 förbättringar som skulle göra kommande Valkyria Chronicles ännu bättre

Det första Valkyria Chronicles som släpptes till Playstation 3 2008 tycker jag var ett spel som tog strategirollspelen till en helt ny nivå. Många strategirollspel idag har ett gameplay som bygger på liknande premisser som de gjorde för 20 år sedan. Detta var något jag tycker Valkyria Chronicles ändrade på. Nu när även tvåan till PSP har släppts och jag har hunnit närma mig slutet känner jag ändå att en del nyheter och förbättringar till kommande Valkyria Chronicles spel är på sin plats. Fem saker jag tror skulle förbättra serien är:

  

5. En ”mörkare” berättelse

Tvåans berättelse känns emellanåt alldeles för lättsam och innehåller lite för mycket dåliga skämt med tanke på att det pågår ett krig. Att ha en välskriven och lite ”mörkare” berättelse tror jag skulle passa serien perfekt.   

 

 

4. En bättre balanserad svårighetsgrad

Båda spelen i serien har haft väldigt obalanserade svårighetsgrader där en lite svårare strid kan följas av ett gäng alldeles för lätta. Jag skulle hellre vilja se att svårighetsgraden successivt ökade och då slippa denna tempoväxling i svårighetsgraden.

 

 

3. Andra typer fordon utöver stridsvagnarna

Det skulle kunna vara flygvapen i form av attackhelikoptrar eller stridsbåtar som kan transportera trupper över vatten.

 

2. Bättre AI

Den dåliga AI:n i valkyria Chronicles är något jag märkt flera gånger. Ett exempel jag har från veckan när jag satt med Valkyria Chronicles 2 var när en fiende sprang fram till mitt läger och började attackera en av mina soldater. Det låter som ett vettigt drag om det inte vore för min tank som står ivägen. Men AI:n väljer trots det att utföra attacken vilket leder till att han endast skjuter på min tank vilket inte gav någon skada.

 

1. Ett mer avancerat ”cover-system”

I spelen finns det bland annat sandpåsar och gräs man kan ta skydd bakom/i. Jag vill se fler platser att ta skydd bakom. Det skulle kunna vara bakom husväggar eller varför inte bakom sin stridsvagn.  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: