Spelköp: Atelier Rorona och Mana Khemia

Med undantag från de två första Atelier Iris till Playstation 2 har jag inte spelat något annat i serien. Serien såg dagens ljus 1997 i Japan och fram tills idag finns det lite över 10 spel i serien. Spelen brukar oftast vara väldigt lättsamma och ha stort fokus på alkemi där det krävs att spelaren hittar en mängd olika föremål för att sedan kunna kombinera dessa till nya föremål.

I veckan som gått släpptes Atelier Rorona: The Alchemist of Arland till Playstation 3 i Nordamerika och under slutet av oktober även här i Europa. Själv orkade jag inte vänta utan beställde hem spelet i form av en specialutgåva där en art book och ett soundtrack med 24 låtar följde med. Utgåvan släpptes endast i 1000 exemplar via NIS Americas (utgivarna) egna online affär där frakten är på tok för hög. Tyvärr följde ingen box med utan alla föremål låg separat. Vill man istället ha en box men inget soundtrack finns/fanns det att beställa från Gameshop i Nordamerika. Europa kommer också få soundtracket i form av en ”preorder” bonus om man köper från Game i UK.

 

Det andra spelet jag fick hem under veckan var Mana Khemia: Alchemist of Al-Revis vilket är en spirituell uppföljare till Atelier-serien. Spelet släpptes till Playstation 2 2009 här i Europa och premium versionen innehöll ett soundtrack och en lite affisch.    

     

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: