Sammanfattning av Level 5 Vision 2010

Idag har Level 5 haft sin årliga presskonferens i Tokyo vid namn Level 5 Vision. I år var det väldigt stort fokus på spel till Nintendo DS och kommande 3DS. Under konferensen visades det upp en hel del pusselspel som Mystery Room och Professor Layton men även några intressanta rollspel. 

Det redan utannonserade Ni No Kuni – The Ebony Wizard till Nintendo DS var spelbart och vi fick reda på att det kommer att vara väldigt storydrivet och striderna kommer innehålla strategiska inslag. Playstation 3 versionen sades det tyvärr inget om.

Fantasy Life som utvecklas av Level 5 i samarbete med Brownie Brown har nu bytt plattform från Nintendo DS till Nintendo 3DS. Spelet verkar vara ett mysigt och stillsamt rollspel som påminner om Animal Crossing och Harvest Moon. Både kompositören Nobuo Uematsu och illustratören Yoshitaka Amano som varit delaktiga i många Final Fantasy-spel kommer att vara med i utvecklingen av spelet. Fantasy Life kommer att släppas 2011 i Japan och vi får hoppas att det inte dröjer för länge innan det kommer till väst.

  

 (3DS)                                                                 (DS)

Ett spel som däremot kommer till PSP:n är Little Battle Experience (LBX). I japan kommer spelet att släppas den 17 mars nästa år och striderna utkämpas med hjälp av robotar som man kontrollerar. Trailern nedan är från TGS 2010.

Slutligen utannonserades Kyabajoppi till Nintendo 3DS. Det är ett simulator-RPG där man i huvudrollen spelar som en kvinnlig programledare vars mål är att bli den allra bästa programledaren i Neo Ginza. Level 5 sade också att berättelsen kommer bli episk där världen måste räddas. Om spelet kommer komma utanför Japans gränser är tveksamt men det är inget spel jag skulle sakna. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: