Topplista: 5 samlarobjekt till PS1 och PS2

De japanska rollspelen brukar i många fall få ett högt samlarvärde med åren och då gameplayet ofta åldras väldigt väl hålls efterfrågan uppe långt efter sista exemplaret tryckts.

Jag tycker själv om att köpa lite äldre rollspel emellanåt men de kan också kosta en hel del. Många rollspel brukar också ofta vara väldigt nischade här i Europa och trycks därför i väldigt begränsade upplagor. Sen finns det också en hel del limiterade utgåvor med bonusinnehåll som kan vara värda att ha i samlingen.

Jag har i alla fall listat fem stycken rollspel till Playstation 1 och Playstation 2 som släppts här i Europa och är värda att ha i samlingen eller som man kan sälja för en bra peng. Priserna jag tagit fram är de som spelen ungefär säljs för på brittiska Ebay. I Sverige kan vissa spel vara lite dyrare och även mycket svårare att hitta.

 

5. Graffiti Kingdom (PS2)

Graffiti Kingdom till Playstation 2 är ett action-RPG som är rätt unikt då man själv får rita upp olika monster som man sedan kan förvandlas till för att besegra sina fiender. Spelet går inte för några överdrivna summor än så länge men antalet exemplar som finns ute på marknaden är väldigt begränsade och kan därför vara ett bra samlarobjekt.

Nytt exemplar 450+ kr

 

4. Wild Arms 5 (PS2)

I och med Wild Arms 5 var det seriens tioårsjubileum. Här i Europa kom spelet 2008 vilket inte var för så länge sedan. Som så många andra gånger när 505 Games ger ut spel här i Europa är det endast ett fåtal länder som får spelet. Wild Arms 5 släpptes sent under PS2:ans livscykel och kom endast till Storbritannien, Frankrike och Italien. I alla tre versioner är spelet på engelska men det är bara Storbritanniens utgåva som har engelsk manual och box. Då det var tioårsjubileum kom spelet även i två versioner där det medföljde en artbook på 80 sidor till den ena. De franska och italienska utgåvorna är relativt billiga och går att hitta nya för ca 300 kr. Den versionen man däremot borde satsa på till samlingen är Storbritanniens utgåva och gärna med artbooken som är riktigt svår att hitta.

UK utgåvan utan Artbook begagnad: 300+ kr
UK utgåvan utan Artbook ny: 900+ kr  

 

3. Suikoden 2 (PS1)

Suikoden 2 är ett av de mest eftertraktade och dyraste rollspelen till Playstation 1. Spelets 2D-grafik har inte åldrats lika dåligt som övrig 3D-grafik till Playstation 1 och håller rent grafiskt men också spelmässigt än idag. När spelet släpptes här i Europa 2000 fick det också en väldigt begränsad tryckning.

Begagnat exemplar: 900+ kr

.

2. Castlevania Symphony of the Night Limited Edition (PS1)

Ytterligare ett spel till Playstation 1 med 2D-grafik och ett som fått väldigt bra omdömen. Bara den vanliga versionen av spelet kan gå upp mot 5-600 kr i bra skick. Den limiterade versionen som utöver spelet innehåller en CD-skiva med musik från serien och en artbook går för mycket högre summor.

Begagnat exemplar: 1000+ kr

 

1. Final Fantasy 8 Limited Edition (PS1)

Den limiterade utgåvan av Final Fantasy 8 är väldigt ovanlig och spelet är även ett riktigt bra rollspel från en välkänd serie. Final Fantasy-spelen har vanligtvis tryckts i väldigt många upplagor men denna version är verkligen limiterad. Innehållet som bestod av spelet (såklart), ett helvitt minneskort med fodral, klistermärken till minneskortet, en T-shirt och en affisch kom samlat i en stor vit pappbox.

Då jag själv är en samlare av Final Fantasy-serien har jag försökt fått tag i ett exemplar men det är väldigt ofta som det saknas något eller så är boxen i för dåligt skick.

Begagnat exemplar: 1000-2000 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: