Veckans händelser (V.46)

Då var det dags för en ny del här på bloggen som kommer, om allt går som planerat, återkomma varje fredag där jag sammanfattar veckans händelser/releaser/nyheter och även berättar vad jag själv har spelat. Mer beskrivning behövs nog inte så jag hoppar direkt in på vad som har hänt under vecka 46.

Att Europa får ett releasedatum för ett japanskt rollspel innan Nordamerika brukar inte vara särskilt vanligt. Denna vecka har däremot Tecmo Koei utannonserat att de kommer ge ut actionrollspelet Trinity – Souls of Zill O’ll som är utvecklat av Koei själva den 11 februari 2011 och den tredje delen i Gusts AR Tonelico-serie vid namn AR Tonelico Qoga – Knell of Ar Ciel till Playstation 3 den 25 mars 2011. Personligen är det Trinity som jag mest ser fram emot av de två spelen. Ytterligare ett spel som fått ett officiellt datum är det strategirollspelet från Square Enix Tactics Ogre – Let us Cling Together till PSP som kommer den 15 februari i Nordamerika.   

(Trinity – Souls of Zill O’ll)

För den som varit sugen på, men inte haft möjligheten, att spela Phantom Brave – We Meet Again till Nintendo Wii eller originalet till Playstation 2 kommer få det då en portning av spelet inklusive lite nyheter kommer i mars nästa år till PSP:n under titeln Phantom Brave – The Hermuda Triangle. I Europa släpps spelet endast digitalt via PSN men den Nordamerikanska utgåvan som också släpps under samma månad får en fysisk UMD-utgåva.

PSP-ägarna kan också glädja sig åt lite mer än så. Atlus rear ut en hel del titlar fram tills den 29 november på Nordamerikanska PSN. Bland annat kan man hitta Class of Heroes, det första Persona-spelet och Persona 3 Portable för endast 20 dollar (ca 140 kr). Persona 3 är ett måste och ett av de bättre spelen i år!

Hironobu Sakaguchi och hans studio Mistwalker håller som bekant på att utveckla actionrollspelet The Last Story till Nintendo Wii. Nu är det officiellt att Nobuo Uematsu kommer att ligga bakom musiken till spelet som släpps den 27 januari 2011 i japan. 

 

 

Veckans releaser:

  • Cladun This is an RPG! (EU, PSN)
  • Disgaea Infinite (EU, PSN)

 

Spelat i veckan:

Efter att ha avslutat både Ys – The Oath in Felghana och The Legend of Dragoon har jag hunnit påbörja Suikoden 2 till Playstation 1 och vid lite tråkiga tillfällen även passat på att ”grinda” lite i Etrian Odyssey 3 till Nintendo DS. Suikoden är ett spel som jag verkligen har fastnat för och soundtracket är underbart. Som vanligt när det gäller ett Suikoden-spel har jag lika mycket beslutsångest över vilka karaktärer jag vill använda i strid. ”Decisions, decisions”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: