Veckans händelser (V.47)

I onsdags tidigare i veckan var det 10-årsjubileum för Sonys kanske mest framgångsrika spelkonsol, nämligen Playstation 2. Det var alltså den 24 november 2000 som konsolen släpptes här i Europa. Playstation 2 är en riktigt prisvärd maskin som har ett imponerande spelutbud. Bra rollspel finns det gott om till maskinen och några av mina favorittitlar är Persona 4, Star Ocean – Till the End of Time, Shadow Hearts – Covenant, Suikoden 5 och Final Fantasy 10 och 12 men det finns mycket mer än så.

Har man varit intresserad av att kombinera fotboll med rollspel behöver man inte vänta länge till då Level 5’s fotbollsrollspel Inazuma Eleven till Nintendo DS kommer få en europeisk release den 28 januari 2011. Spelet släpptes ursprungligen 2008 i Japan och där har blivit väldigt populärt.  

För de som hållit hoppet uppe att Atlus kommande spel Catherine för Playstation 3 och Xbox360 ska vara ett rollspel eller i alla fall till en viss grad kommer att bli besvikna då Katsura Hashino gått ut med att spelet är ett filmiskt actionäventyr med en del pusselinslag.

Vidare har Atlus satt ett officiellt releasedatum för Radiant Historia till Nintendo DS i Nordamerika. Spelet kommer att släppas där den 22 februari 2011 och även inkludera en soundtrack-skiva.   

 

Veckans releaser:

  • Spectral Force Genesis (EU, NDS)
  • Arc the Lad 2 & Arc Arena (US, PSN)

 

Spelat i veckan:

Även denna vecka har jag spelat Suikoden 2. Jag har nu fått slottet och börjat fylla det med en intressant blandning karaktärer. Hittills har spelet hållit en hög nivå och en klar favorit i Suikoden-serien.

I övrigt har jag också småspelat Cladun – This is an RPG till PSP och även påbörjat Atelier Annie – Alchemists of Sera Island till Nintendo DS. I jämförelse med Atelier Rorona är Atelier Annie mer begränsat och inte riktigt lika fängslande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: