Veckans händelser (V.48)

Återigen har en vecka snart passerat och som vanligt vid slutet av året är det ganska lugnt när det både gäller nyheter och releaser. Egentligen brukar ”Veckans händelser” komma upp under fredagen men på grund av resa kommer den upp idag istället. Detta resulterar också i att bloggen kommer igång igen under mitten av nästa vecka.  

I veckan har Aksys Games meddelat att de kommer ge ut PSP-spelet Jikandia – The Timeless Land till våren 2011 i Nordamerika. Spelet är en spirituell uppföljare till ”snabbrollspelet” Half-Minute Hero vilket släpptes här i Europa tidigare i år. Liksom sin föregångare Half-Minute Hero är tiden ett viktigt element i spelet.   

Ett mer exakt releasedatum har däremot PSP-portningen av Persona 2 – Innocent Sin fått. Tyvärr gäller det endast Japan och datumet är satt till den 3 mars 2011. Men det är i alla fall ett steg närmare en västerländsk release. Förbättringar som gjorts i portningen är bland annat remixad musik, förbättrad grafik, nya mellansekvenser och flera svårighetsgrader.    

 

En lite annorlunda nyhet från veckan är att det kommer att komma ett fysiskt/riktigt kortspel från Final Fantasy-serien. Kortspelet vid namn Final Fantasy TCG (Trading Card Game) kommer att släppas den 25 februari 2011 i Japan och innehålla karaktärer från flera delar i serien. Detaljer kring själva spelandet finns det lite av i dagsläget och någon västerländsk release har inte nämnts. Att det skulle komma hit är ändå ingen omöjlighet då kortspelet Final Fantasy 9 Tetra Master Card fick en europeisk release när det var aktuellt i början av 2000-talet.  

Slutligen har Sega visat upp introsekvensen för Valkyria Chronicles 3 som kommer till PSP den 27 januari i Japan. Något officiellt datum för väst är ännu inte satt. Videon ser ni nedan.

Veckans releaser:

  • Golden Sun – Dark Dawn (US, NDS)

 

Spelat i veckan:

Liksom förra veckan har jag spelat en hel del Suikoden 2 och nu också klarat ut det. Det var ett riktigt bra spel som var värt sitt pris. Ett annat spel som jag påbörjat är Rune Factory 3 till Nintendo DS. Det släpptes tidigare i år i Nordamerika medan Europa fick Rune Factory 2. Spelet är som ett Harvest Moon fast med mer rollspelsinslag och strider. Hittills är det ett riktigt mysigt rollspel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: