Veckans händelser (V.49)

I slutet av nästa vecka (19-20 december) börjar den årliga mässan Jump Festa i Japan som bland annat inriktar sig på anime, manga och tv-spel. Square Enix kommer som vanligt vara på plats och spelen de har med sig för att visa upp är: Dissidia 012 Final Fantasy (PSP), Kingdom Hearts – Birth by Sleep Final Mix (PSP), The 3rd Birthday (PSP), SaGa 3 (NDS), Dragon Quest Monsters Joker 2 Professional (NDS) och Dragon Quest Monsters Wanted (Mobiltelefon). Slutligen har de också en mystisk titel med sig som de i dagsläget märkt som ???.  

En något tråkigare nyhet från Square Enix sida är att Playstation 3 versionen av Final Fantasy 14 Online kommer att försenas på obestämd tid och släpps därför inte under första delen av 2011 som planerat.  

Ett annat stort företag som kommer vara på plats under Jump Festa är Namco Bandai som snart kommer att utannonsera ett helt nytt Tales of-spel för Playstation 3. Detta blir den trettonde delen i huvudserien och senast vi här i Europa fick ta del av ett Tales of-spel i huvudserien var i och med Tales of Vesperia som var den tionde delen. Hemsidan med några konceptbilder och en nedräkning kan hittas HÄR.

Det något mindre intressanta Tales of the World – Radiant Mythology 3 för PSP har fått ett japanskt datum som är satt till den 10 februari 2011. Om det når oss i väst är tveksamt.

 

Gillade man soundtracket till NieR fast vill höra hur det låter i 8-bitar rekommenderar jag att lyssna på det nedan då det låter riktigt bra. 

 

Veckans releaser: 

  • Golden Sun – Dark Dawn (EU, NDS)

 

Spelat i veckan:

Då jag under slutet av förra veckan och i början av denna var i Tyskland fick Nintendo DS:en hålla mig sällskap om kvällarna. Det som spelades mest var faktiskt Blue Dragon – Awakened Shadow vilket jag under några veckor tagit ett avbrott ifrån. Spelet är ett ganska mediokert actionrollspel där stridssystem känns lite för stelt och berättelsen ointressant.

Tanken var också att jag under resan skulle ge The World Ends With You en andra chans då jag vid min första spelning av det inte alls fastnade för det. Mycket pågrund av striderna. Tyvärr vart det aldrig så utan istället fortsatte jag att leva ett virtuellt liv i Rune Factory 3.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: