Veckans händelser (V.50)

Denna vecka har varit ganska händelserik och kommer förhoppningsvis att fortsätta vara det i och med att Jump Festa börjar imorgon och pågår tills på söndagen. När det kommer till releaser har varken Europa eller Nordamerika fått några.  

Via Twitter har Square Enix i veckan utannonserat att PS1-rollspelet Chrono Cross kommer att släppas via japanska PSN. Något fast datum är ännu inte fastställt och inget har sagts om någon västerländsk release.

Vidare har Square Enix även gått ut med att Final Fantasy 4 kommer att släppas tillsammans med Final Fantasy 4 – The After Years till PSP:n under våren i Japan. Final Fantasy 4 har fått en rad olika portningar under åren och även en 3D-remake till Nintendo DS. Denna version kommer däremot vara i 2D. Spelet The After Years är en fortsättningen på Final fantasy 4 och kom ursprungligen till mobiltelefoner i Japan 2008 och sedan 2009 till Wii Ware världen runt. Grafiken kommer i denna utgåva att vara förbättrad och ett extra kapitel som länkar samma de båda spelen kommer också att finnas med.

 

Som bekant har Sega tidigare släppt flera Mega Drive-samlingar till bland annat PS3 och 360. Nu kommer även en samling med Dreamcast-spel att släppas. Format, datum eller innehåll är i dag okänt men intressanta rollspel som finns till maskinen och som möjligtvis skulle kunna vara med i samlingen är Grandia 2, Phantasy Star – Online, Record of Lodoss War och framförallt Skies of Arcadia. 

.

Det nya Tales of-spelet från Namco Bandai har nu i veckan blivit helt avtäckt. Spelet heter Tales of Xillia och kommer till Playstation 3. Hemsidan som tidigare hade lite konceptbilder och en nedräkning har nu uppdaterats och innehåller bland annat en första trailer från spelet. Hemsidan med trailer kan nås HÄR.  

Under Tokyo Game Show tidigare i år utannonserade From Software ett nytt spel med arbetstiteln Project Dark och visade även upp en trailer som påminde mycket om Demon’s Souls. Nu under veckan har Namco Bandai som står för utgivningen av spelet registrerat en titel här i Europa. Titeln är Dark Souls och om det faktiskt är Project Darks riktiga titel är inte helt säkert men de två titlarna har en hel del gemensamt och troligtvis rör sig om samma spel.

 

Spelat i veckan:

Då jag sammanfattade spelåret 2010 tidigare i veckan har jag också under veckan spelat en mängd redan avklarade spel för att minnas alla spel som släppts under året. Utöver det har jag också hunnit påbörja Shin Megami Tensei – Digital Devil Saga till Playsatation 2.  

Nu när julhelgen börjar närma sig tänkte jag också tipsa om en riktigt bra julskiva som släpptes den 24 november tidigare i år. Skivan heter X’mas Collections – Music From Square Enix och innehåller 7 stycken låtar från blandade Square Enix-spel. Det speciella med dem är att de är omgjorda till lite juligare versioner. En av de bättre låtarna är helt klart Chocobo’s Happy Christmas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: