Veckans händelser (V.51)

Då julafton börjar närma sig kommer Veckans händelser upp lite tidigare.

Även om Jump Festa 11 som ägde rum under helgen i Japan inte bjöd på några stora nyheter mer än att Chrono Trigger kommer att släppas till mobiltelefoner i Japan under våren och att Dissidia 012 [Duodecim] – Final Fantasy släpps den 3 mars (i Japan) har veckan ändå varit ganska händelserik. 

 

En väldigt efterlängtad utannonsering av Dragon Quest VI kom i veckan och kommer under namnet Dragon Quest VI – Realms of Revelation att släppas till Nintendo DS i Nordamerika den 14 februari 2011. Det är Nintendo själva som står för utgivningen och om spelet kommer till Europa har ännu inte utannonserats.   

En annan titel som blivit utannonserade i veckan är Cladun 2 till PSP som har release den 24 mars nästa år i Japan.   

 

The Fabula Nova Crystallis Conference är en konferens som Square Enix skulle ha haft den 11 januari nästa år i Japan. Konferensen skulle innehålla mer information kring Final Fantasy XIII Versus och Agito. Konferensen har nu skjutits upp en vecka till den 18 januari och fått ett nytt namn. Square Enix 1st Production Department Premier kallas den nu och kommer att bli lite bredare och innehålla lite mer titlar som Dissidia 012 [Duodecim] – Final Fantasy. Är man inte en av de 300 personer som bjudits in har man ändå chansen att vara en av de 10.000 personer som kan se den live via Internet. Man behöver dock registrerar sig, http://member.square-enix.com/jp/special/fabula/event/, och ha turen att bli en av de utvalda. Svensk tid går första ”showen” 02-03:30 och den andra som har en stream 04-05:30 (det är samma konferens men två gånger).    

 

Square Enix kommande PSP-titlar The 3rd Birthday och Tactics Ogre – Let us Cling Together kommer enligt Tyska Amazon att få varsin specialutgåva innehållande en 48-sidig art book, en soundtrack-skiva och en nedladdningsbar kostym för Dissidia 12 [Duodecim] respektive en 44-sidig art book, en soundtrack-skiva och en kupong som ger halva priset på ett neddladningsbart spel.    

Veckans releaser:

  • Secret of Mana (Iphone/Ipad)

 

Spelat i veckan:

Nu när julveckan är kommen och en del resande väntar har jag påbörjat det mysiga och färgglada actionrollspelet Sword of Mana till Gameboy Advance. Spelet är en remake med mycket förändringar på det första Seiken Densetsu till Gameboy som också går under namnet Final Fantasy Adventure i Nordamerika och Mystic Quest i Europa. Spelet lovar hittills gott men är inte riktigt på samma nivå som Secret of Mana till Super Nintendo.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: