De 5 mest efterlängtade rollspelen 2011

Om 2011 ska komma upp till 2010s nivå kommer det krävas en hel del. De planerade releaserna för 2011 är hittills inte lika imponerande som det var förra året vid samma tidpunkt. Men mycket kan hända och fler utannonseringar/spelsläpp kommer säkerligen att komma under året. Det väldigt efterlängtade Final Fantasy XIII Versus är inte med på listan då producenten Yoshinori Kitase från Square Enix meddelade under Gamescom-mässan att en release 2011 inte är en självklarhet.

 .

5. Trinity – Souls of Zill O’ll

Format: Playstation 3
Releasedatum: 11 Februari

Zill O’ll är en serie som ursprungligen kom till Playstation 1 och sedan till Playstation 2. Tyvärr släpptes spelen aldrig utanför Japans gränser men i och med Trinity – Souls of Zill O’ll kommer trenden att brytas. Redan i februari kommer vi här i Europa kunna ta del av actionrollspelet som kommer att ha en mer öppen värld istället för det mer linjära upplägget som många japanska rollspel följer. Grafiken är också en anmärkningsvärd detalj då det påminner om en oljemålning i rörelse och designen verkar ha influerats mer av de västerländska rollspelen istället för den japanska animestilen.    

4. Dragon Quest VI – Realms of Revelation

Format: Nintendo DS
Releasedatum: 14 Februari (Nordamerika)

Dragon Quest VI släpptes ursprungligen till Super Famicom (Super Nintendo) i Japan 1995 och kommer nu för första gången officiellt utanför Japan. Europa har i dagsläget inget datum men i Nordamerika släpps spelet den 14 februari. I spelet kommer man att kunna besöka två olika världar, drömvärlden och den riktiga, och spelet har ett klassystem där man får utforma sina karartärer som man själv vill vilket man även kunde i Dragon Quest III, VII och IX.

3. Nintendo 3DS

Releasedatum: Möjligtvis Mars 2011

Nintendo 3DS som har stöd för 3D utan glasögon är visserligen inget spel men har en rad starka spelutvecklare bakom sig. Några av de japanska rollspel och serier som kommer att släppas till Nintendo 3DS är Tales of the Abyss, Kingdom Hearts 3D, Fantasy Life, Zelda, Final Fantasy, Dragon Quest och Shin Megami Tensei. Många av spelen kommer med stor säkerhet inte komma ut 2011 men några rollspel hoppas vi på.

2. Ni No Kuni

Format: Nintendo DS
Releasedatum: Okänt

Ni No kuni kommer även att släppas till Playstation 3 men den versionen kommer antagligen inte komma ut under 2011. Nintendo DS-versionen har däremot en större chans att i alla fall släppas i Nordamerika någon gång under 2011. För den som har lyckats missa vad Ni No Kuni är för något så är det ett rollspel som animeskaparna Studio Ghibli (Spirited Away, Ponyo mm) och spelutvecklarna Level 5 (Dark Cloud-spelen, Rogue Galaxy mm) ligger bakom. Spelet ser minst sagt magiskt ut och Kingdom Hearts bleknar nästan i jämförelse med det.  

1. Project Dark / Dark Souls

Format: Playstation 3 / Xbox 360
Releasedatum: Okänt

Project Dark eller Dark Souls som det möjligtvis kommer att kallas är en spirituell uppföljare till 2010 års bästa spel Demon’s Souls (som i sin tur var en spirituell uppföljare till King’s Field-serien). Än så länge har vi lite information om spelet utöver en trailer från Tokyo Gameshow (TGS) tidigare i år. Att döma av den påminner spelet mer om en regelrätt uppföljare till Demon’s Souls vilket inte känns helt fel.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: