Veckans händelser (V.52)

Nyligen utannonserade Square Enix att ett kortspel vid namn Final Fantasy Trading Card Game (TCG) kommer att släppas den 25 februari. Kortspelet kommer att släppas i två olika startpaket som innehåller 50 kort vardera och kostar 1500 yen (ca 130 kr). Utöver startpaketen kan man även köpa tilläggspaket innehållande 8 kort vardera till priset av 330 yen (ca 30 kr). Totalt kommer det att finnas 332 stycken olika kort varav 160 är normala kort och 162 är premium kort. Korten kommer också att ha ett samlarvärde i sig och graderas som common, uncommon, rare, super rare och premium. Även de traditionella elementen från Final Fantasy-spelen fire, ice, wind, lightning, earth, water, light och dark kommer att finnas med.    

 

Final Fantasy IV – Complete Collection till PSP som innehåller spelen Final Fantasy IV och Final Fantasy IV – The After Years kommer att släppas i Japan den 24 mars nästa år. Utöver en vanlig fysisk UMD-utgåva och en via PSN kommer även en limiterad utgåva att släppas i Japan via Square Enix e-store innehållande spelet, en guidebok, soundtracket och en art collection till priset av 9445 yen (ca 800 kr).  

 

En rad PSN-titlar från Square Enix har även utannonserats i veckan för amerikanska PSN. Spelen det handlar om är Threads of Fate, Vagrant Story (finns redan på EU PSN), Legend of Mana och Xenogears.

Att Square Enix har satsat på en hel del sidotitlar i Final Fantasy-serien de senaste åren har antagligen inte undgått någon. I veckan registrerade Square Enix en ny titel här i Europa under namnet Final Fantasy Type-0. Även en logotyp registrerades vilket inte hör till det vanliga. Någon mer information finns inte i nuläget men under Square Enix kommande konferens den 18 januari i Japan kommer förhoppningsvis mer att sägas om titeln. 

 

Nyligen höll spelstudion Mistwalker och Nintendo en konferens om det kommande Wii-spelet The Last Story. Producenten Hironobu Sakaguchi visade personligen upp spelet och gav det en demonstration. En trailer för hur striderna går till kan man se nedan. Vill man annars se hela konferensen kan den ses här.

.

Spelat i veckan:

I veckan har jag framförallt spelat actionrollspelet Lufia – Curse of the Sinistrals till Nintendo DS. Spelet är en remake på Lufia II – Rise of the Sinistrals till Super Nintendo. Ett intressant inslag i spelet är att man vid varje ”game over” har valet att välja ”level boost” vilket höjer ens level med 5. Det är ett bra sätt för den som inte har tillräckligt med tid men den kan lätt förstöra utmaningen då man frestas av att använda det emellanåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: