Veckans händelser (V.1)

Den första veckan på nya året har varit rätt lugn när det kommer till nyheter och releaser.

Även denna vecka har några Playstation 1-spel registrerats för amerikanska PSN. Denna gång är det Harvest Moon – Back to Nature och strategirollspelet Saiyuki – Journey West vilket är baserat på den klassiska novellen Journey to the West från Kina.

 

2009 släpptes Shin Megami Tensei – Devil Survivor i Japan och Nordamerika. Spelet är ett strategirollspel men innehåller även strider som påminner mer om traditionella rollspel. Förra året utannonserades det att spelet även kommer till Nintendo 3DS. Nu i veckan har mer information kommit ut. Spelet går under titeln Shin Megami Tensei – Devil Survivor Over Clock och kommer vara en förbättrad version av originalet. Bland annat kommer fler svårighetsgrader läggas till, extra speltid och innehålla fler demoner vilket man använder i striderna. Enligt den japanska speltidningen Famitsu är spelet redan 90 % klart och releasen kommer att äga rum någon gång under 2011 i Japan.  

 

Förra veckan visade det sig att Square Enix hade registrerat en ny titel vid namn Final Fantasy Type-0. Denna vecka har även Square Enix registrerat två nya domäner med adresserna finalfantasytype0.com och finalfantasytype-0.com. Förhoppningsvis kommer mer information kring själva spelet även att dyka upp inom en snar framtid.  

.

Veckans releaser:

  • Arc the Lad III (US, PSN)

.

Spelat i veckan:

Denna vecka har det spelats en hel del med allt från From the Abyss (mitt intryck av spelet kan läsas här) till Sword of Mana och det första Final Fantasy-spelet till mobiltelefon. Jag har även påbörjat Shin Megami Tensei – Devil Survivor men funderar istället på att invänta 3DS-versionen vilket kan bli en bättre upplevelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: