Veckans händelser (V.2)

En del av veckans lite tråkigare nyheter har Nintendo legat bakom. Det är antagligen ingen som har missat ryktet kring Nintendo 3DS och att maskinen möjligtvis kommer att vara regionslåst. Detta var något som hittades i ett email som skickats från Nintendos japanska support. ”There are no Region codes in DS and DSlite… But DSI, DSILL,3DS has Regioncodes...”. Nintendo har själva inte bekräftat att så är fallet. Om fallet skulle vara så är detta något som påverkar spelarna som vill importera spel och framförallt för de japanska rollspelen. Tittar man tillbaks på Nintendo DS släpptes en hel hög av välgjorda rollspel i Nordamerika som aldrig kom till Europa.

 

(Shin Megami Tensei – Strange Journey är ett exempel på ett välgjort rollspel som aldrig kom till Europa)
 

Ett annat oroväckande uttalande från Nintendos sida gjordes till spelsidan VG247 där det kommande Mistwalker-spelet The Last Story till Nintendo Wii inte helt säkert kommer till oss i väst. Att tänka på är att liknande uttalanden kom från Nintendo gällande Dragon Quest IX innan det släpptes och även Dragon Quest VI som faktiskt är påväg.  

Om det är Nintendo som har stått för de lite tråkigare nyheterna i veckan är det helt klart Sega som stått för den största besvikelsen. För ett tag sedan rapporterades det om att en Dreamcast-samling är påväg. Mer information har nu under veckan kommit ut och det visar sig att samlingen kommer att släppas till PC och Xbox360. Samlingen kommer endast att innehålla fyra stycken titlar och vare sig Skies of Arcadia eller Grandia 2 kommer att ingå. Istället är det Sonic Adventure, Crazy Taxi, Space Channel 5 Part 2 och Sega Bass Fishing som det handlar om.

 

Atlus tredje utgåva av rollspelet Shin Megami Tensei – Persona 3 Portable var ett av förra årets bästa spel. Nordamerika fick spelet redan förra sommaren och om Europa kommer att få det har det varit tyst om fram tills i veckan som gått. Det är utgivarna Ghostlight som även ligger bakom utgivningen av Digital Devil Saga-spelen som kommer att ta hit Persona 3 Portable. Även om inget releasedatum har utannonserats har Ghostlight sagt att utöver en vanlig version kommer även en samlarutgåva att släppas.

 

Under Nintendo World 2011 som nyligen var visade Level 5 upp en trailer för det kommande fotbollsrollspelet Inazuma Eleven 4 till Nintendo 3DS. Även ett nytt spelsystem som skiljer sig en del från de redan släppta titlarna har utlovats. Vi i Europa kommer få att ta del av det första Inazuma Eleven-spelet till Nintendo DS den 28 januari i år.  

.

För den som inte fick nog av Final fantasy XIII från förra året kan en uppföljare vara i görningen då en domän med adressen Finalfantasy13-2Game.com har registrerats. Företaget som registrerade domänen var inte Square Enix själva utan Corporation Service Company som tidigare registrerat domäner åt Square Enix.

 .

 Veckans releaser:

  • Kingdom Hearts Re:coded (US/EU, NDS)

 

Spelat i veckan:

Även om det blev ett Nintendo Wii förra veckan med bland annat spelet Tales of Symphonia är det ändå Shin Megami Tensei – Digital Devil Saga till Playstation 2 som gått varmast denna vecka. Spelet har hittills varit riktigt bra och trots slumpmässiga och turbaserade strider känns spelet fräcshare än många andra rollspel som släppts till denna generations konsoler.

Källa: Siliconera
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: