Veckans händelser (V.3)

Under den gångna veckan har både Nintendo och Square Enix haft konferenser. Under Nintendos konferens var det kommande Nintendo 3DS som fick all uppmärksamhet. Maskinen kommer att släppas i Europa den 25 mars och i Nordamerika den 27 mars. Priset sattes till 249.99 dollar i Nordamerika och vi i Europa får vända oss till respektive återförsäljare. Som det hade ryktats om tidigare visade det sig att maskinen kommer vara regionslåst. Av den relativt stora releaselistan med spel var det ett japanskt rollspel som kommer att släppas någon gång under eller efter releasen i Nordamerika. Spelet det rör sig om är portningen av Nintendo DS-spelet Shin Megami Tensei – Devil Survivor Overclocked.

 

Den andra konferensen som Square Enix höll i fick vi bland annat mer information kring Final Fantasy Versus XIII, Final Fantasy Agito XIII som nu heter Final Fantasy Type-0 och Kingdom Hearts 3D – Dream Drop Distance. En uppföljare till Final fantasy XIII med titeln Final Fantasy XIII-2 utannonserades också under konferensen. En sammanfattning av konferensen kan man läsa HÄR.

I veckan fått lite mer information beträffande de två kommande PSP-spelen från Square Enix Tactics Ogre – Let us Cling Togheter och Dissidia 012 Duodecim Final Fantasy. Tactics Ogre som kommer till Europa den 25 februari kommer få en limiterad utgåva innehållande en artbook på 44 sidor och en skiva med musik från spelet. 

Angående Dissidia 012 har spelet i veckan fått ett officiellt releasedatum i Nordamerika. Den 22 mars släpps spelet som kommer att innehålla alla karaktärerna som medverkade i originalet men även några nya som Kain, Lightning, Yuna, Laguna, Vaan och Gilgamesh. Som vanligt kommer även soundtracket att släppas i Japan. Den 2 mars släpps soundtracket som kommer finnas i en vanlig utgåva för 3500 yen och en limiterad utgåva för 4200 yen. Den limiterade utgåvan kommer att förpackas i en snygg box innehållande tre skivor (liksom standardutgåvan) men får också en bonus DVD med musikklipp på.  

 

Förra veckan sa Nintendo till sidan VG247 att de inte har några planer på att släppa Wii-spelet The Last Story i väst. Till Eurogamer har chefen för Nintendo i Storbritannien David Yarnton gått ut med mer information kring beslutet. Han berättar att Nintendo har för mycket att göra i dagsläget. Kommande Nintendo 3DS och Kirbys Epic Yarn är två anledningar. En annan är arbetet med att översätta spelet till flera språk vilket är tidskrävande. Är man som jag riktigt sugen på spelet tycker jag att man kan ägna en minut åt att skriva under namninsamlingen för en release av The Last Story utanför Japans gränser. Insamlingen kan nås HÄR.  

Källa: Siliconera, Eurogamer.

 .

Spelat i veckan:

Då årets spelsläpp ännu inte kommit igång på allvar har jag under veckan kunnat fortsätta spela några rollspel från förra året. Det ena är det väldigt välskrivna wii-spelet Fragile Dreams och det andra den tredje delen i Golden Sun-sagan till Nintendo DS. Båda är två riktigt mysiga rollspel men det är ändå Fragile Dreams som lämnat starkast intryck hittills.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: