Veckans händelser (V.5)

Som tidigare misstänkt blev det i veckan officiellt att kommande Project Dark kommer att få titeln Dark Souls. Spelet är under utveckling av From Software till Playstation 3 och Xbox360 och är en spirituell uppföljare till förra årets bästa spel Demon’s Souls. Utöver en trailer som kan ses nedan har mycket information kommit ut om spelet.

– Världen man kommer att befinna sig är inte uppdelad i flera världar som i Demon’s   Souls utan kommer ha en stor sammankopplad värld

– Berättelsen har ingen direkt koppling till Demon’s Souls utan är fristående.

– Dark Souls kommer att vara svårt och går ut på att lära sig av sina misstag. Producenten Hidetaka Miyazaki har sagt: “My goal is to kill all players who think there is a safe zone in Dark Souls”.

– Striderna kommer att ha liknande premisser som Demon’s Souls.

– Klassystemet finns inte med längre vilket kommer att ge mer frihet att utforma sin karaktär.

– Mer vapen, magier och andra föremål kommer att finnas med.

– Onlinedelen kommer att finnas kvar där man bland annat kommer att kunna lämna meddelanden efter sig till andra spelare och spela mot eller med varandra.

– Dark Souls kommer att släppas i Europa och Nordamerika sent 2011.

Den andra stora nyheten från veckan är att Tales of Graces F till Playstation 3 kommer att släppas utanför Japan. På hemsidan http://www.ataleoftworichards.com/ kan man i dagsläget läsa att spelet snart kommer att släppas i Nordamerika. Om Europa också får det är oklart men möjlighet till import finns då Playstation 3 är regionsfri.

Under veckan har vi även fått nya releasedatum och utannonseringar av några specialutgåvor.

Final Fantasy IV Complete Collection till PSP kommer att släppas den 19 april i Europa och Nordamerika. Samlingen innehåller både Final Fantasy IV och uppföljaren The After Years.

Ys I&II Chronicles som redan har ett datum satt till den 22 februari i Nordamerika kommer att släppas samma vecka via Playstation Store här i Europa. 

PS3-rollspelet AR Tonelico Qoga – Knell of AR Ciel kommer få en specialutgåva innehållande spelet, en soundtrack-skiva och en artbook när det släpps i Nordamerika den 15 mars.

The Legend of Heroes – Trails in the sky som kommer till PSP i Nordamerika under mars månad kommer också få en specialutgåva innehållande spelet, en soundtrack-skiva, en affish och en badge.

Det kommande Parasite Eve spelet 3rd Birthday till PSP har idag inget datum här i Europa men en ”Twisted Version” kommer att släppas. Den kommer att innehålla spelet, en artbook, två litografier och en exklusiv Aya Brea kostym till Lightning i kommande Dissidia 012 – Final Fantasy.

Källa: Siliconera, VG247

 .

Veckans releaser:

  • Lord of Arcana (EU, PSP/PSN)

 .

Spelat i veckan:

Utöver spännande och taktiska fotbollsmatcher i Inazuma Eleven har jag spelat igenom Final Fantasy Crystal Chronicles – the Crystal Bearers till Nintendo Wii. Spelet vart en större besvikelse än vad de två Crystal Chronicles-titlarna till Nintendo DS var. Varken striderna eller minispelen som anpassats till Wii-moten känns särskilt engagerande. Dessa saknar både utmaning och djup. Presentationen i berättelsen är väldigt dåligt framförd och berättelsen känns frånvarande. Det är ett vackert spel med underbara miljöer där mer arbete borde ha lagts på berättelsen och striderna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: