Veckans händelser (V.6)

Det kommande spelet Dissidia 012 – Final Fantasy från Square Enix har nu fått ett amerikanskt omslag. Omslaget är inte riktigt i min smak då jag föredrar det mer stilrena Japanska omslaget. Förhoppningsvis får vi i Europa ett liknande omslag som Japan. En annan rolig notis som väcker många funderingar är Vaan från Final Fantasy XII i vänstra hörnet som verkar lukta på sitt eget finger. (Amerikanska omslaget till vänster och det japanska till höger). 

 

Under veckan har den japanska speltidningen Famitsu gått gett ut lite mer information kring kommande Tales of the Abyss till Nintendo 3DS. Spelet släpptes ursprungligen till Playstation 2 men fick aldrig en europeisk release. Spelet kommer att likna originalet då det var såpass fullständigt. Men lite nyheter kommer att finnas med som utnyttjandet av pekskärmen och 3D-effekten. Japan kommer få spelet under våren någon gång.

 

Hidetaka Miyazaki från studion From Software har i veckan gett ut mer information kring kommande Dark Souls genom en intervju med sidan 4Gamer.

Egentligen ville Miyazaki göra Demon’s Souls 2 men vissa omständigheter förhindrade det. Spelet kommer att innehålla en enda stor värld men inte lika öppen som Oblivion-serien. Medan speltiden i Demon’s Souls var runt 30-40 timmar kommer Dark Souls bli upp mot 60 timmar och innehålla upp mot 100 fiender jämfört med Demon’s Souls 30.

Andra titlar som From Software hade som förslag var Dark Ring och Dark Race. Båda lades ner då dessa titlar inte kändes passande. Dark Ring är i England slang för rumpa och Dark Race kunde tolkas för rasistiskt. Något specifikt releasedatum gav Miyazaki inte men spelet kommer att släppas i år.

Källa: Siliconera, Andriasang

Veckans releaser:

  • Trinity – Souls of Zill O’ll (EU/US, PS3)
  • Harvest Moon – Back to Nature (US, PSN) 

 .

Spelat i veckan:

Det börjar kännas att årets releaser börjar komma igång nu. Oftast blir det mer spel än vad man hinner med. I veckan har jag hunnit spela Lord of Arcana till PSP. Har man spelat något Monster Hunter vet man ungefär vad som väntar en vilket är positivt. Det andra spelet som jag hunnit känna lite grann är Trinity – Souls of Zill O’ll till Playstation 3 vilket släpptes idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: