Veckans händelser (V.8)

Förra veckan vart det klart att Final Fantasy III är påväg till Iphone nu i vår. Om det kommer utanför Japan vet vi inte än. Vilken version av spelet som det gällde sades det inget om förrän nu. Det är en förbättrad version av 3D-remaken som tidigare släppts till Nintendo DS. Det blir alltså en re-remake. Nedanför är två bilder som hämtats från den japanska speltidningen Famitsu. Den första är till Nintendo DS och den andra till Iphone.   

Det är mycket nyheter kring olika Tales of-spel just nu. Den senaste utannonseringen är Tales of the Town från Namco Bandai. Det verkar som att spelet kommer vara ett internetbaserat MMO (dvs ett browser MMO) där man kommer att kunna utforma sin egen avatar med Tales of- föremål. Spelet kommer också att innehålla någon form av material från spelen Tales of Vesperia, Tales of Graces och Tales of the World – Radiant Mythology 3. Mer information kommer förhoppningsvis snart.   

I veckan har vi i Europa fått ett konkret datum för den kommande Parasite Eve-titeln 3rd Birthday till PSP. Den första april är datumet satt till och under tiden kan man titta på en ny engelsk trailer som släppts i veckan. 

Är man stort fan av det hyllade PS1-spelet Xenogears så har Square Enix släppt en CD-skiva med fjorton låtar på till priset av 3000 yen (ca 240 kr) under veckan. Den fullständiga titeln är Myth – The Xenogears Orchestral Album (SQEX-10230). Vill man däremot ha en lite annorlunda utgåva finns även soundtracket på en dubbelsidig LP-skiva men innehåller då endast sex stycken låtar till priset av 2800 yen (ca 220 kr). Spelet Xenogears har även släppts via amerikanska PSN tidigare i veckan.

Utvecklarna Sting som bland annat ligger bakom Knights in the Nightmare, Yggdra Union och Hexyz Force har nu ett nytt strategirollspel under utveckling. Spelet heter Gungnir – The War Hero and the War God’s Demon Lance och kommer att ges ut av Atlus den 19 maj i Japan. Atlus har inget Europakontor men ett i Nordamerika vilket ökar chanserna för att spelet i alla fall hittar dit.    

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Radiant Historia (US, NDS)
  • Tactics Ogre – Let us Cling Togheter (EU, PSP/PSN)
  • YS I & II Chronicles (US, PSP/PSN)
  • YS I & II Chronicles (EU, PSN)
  • Xenogears (US, PSN – PSone Classics)

Spelat i veckan:

Tidigare i veckan avslutade jag actionrollspelet Trinity – Souls of Zill O’ll och en recension kan läsas här.

Idag, fredag, släpptes det efterlängtade Tactics Ogre här i Europa. Som stort fan av Final Fantasy Tactics har detta varit efterlängtat. Jag har endast hunnit spela någon timme men mer kommer att spelas under helgen. Den första tryckningen kommer också i en premium version med lite extra innehåll. Mer information om det kommer att dyka upp under morgondagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: