Spelköp: Tactics Ogre – Let us Cling Togheter

Ursprungligen släpptes Tactics Ogre – Let us Cling Togheter i Japan till Super Famicom 1995. Nordamerika fick spelet första gången i och med PS1-releasen som kom ut 1998. Vi européer har däremot väntat i ungefär 16 år men nu har spelet äntligen nått oss i och med PSP-remaken. Spelet är ett strategirollspel som påminner mycket om Final Fantasy Tactics vilket inte är så konstigt då det är samma team som ligger bakom båda spelen.

Tactics Ogre – Let us Cling Togheter är egentligen inte det första eller enda spelet i serien då Ogre Battle – March of the Black Queen släpptes 1993 till Super Famicom och följdes sedan upp av Ogre Battle 64 till Nintendo 64. Slutligen finns också Tactics Ogre – The Knight of Lodis till Gameboy Advance vilket släpptes i Nordamerika 2002. En stor skillnad mellan Tactics Ogre och Ogre Battle är gameplayet där Tactics Ogre-spelen är turbaserade strategirollspel medan Ogre Battle-spelen är realtidsbaserade strategispel.  

Innehållet i “Premium Edition” vilket alla första tryckningar släpps som är spelet, en snygg pappbox, en 44-sidig art book, ett soundtrack med endast 6 låtar på och 50% rabatt på Vagrant Story via PSN. Det är en ganska förutsägbar utgåva men för samma pris som en standardutgåva är det klart godkänt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: