Spelköp: Ys I&II Chronicles

Även denna vecka dök en specialutgåva upp till PSP:n. Denna gång var det Ys I&II Chronicles som släpptes förra veckan i Nordamerika och även via PSN i Europa.

Den första tryckningen kommer i en premium box som utöver spelet även innehåller en soundtrack-skiva. I manualen som följer med spelet finns det även en hel ”walkthrough” för Ys I på 8 sidor. Detta är något som framförallt rollspel hade ”back in the days” när Gamefaqs och liknade hjälpmedel inte fanns. Ett bra initiativ av utvecklarna Xseed!

I och med Ys I&II Chronicles har alla planerade släpp (som vi vet om) av Ys-serien till PSP hittat ut. Ordningen på spelen kom möjligtvis i omvänd ordning då Ys Seven följdes av Ys 3 (Oath in Felghana) och nu slutligen Ys I&II Chronicles. Ställer man upp alla tre spelen i ordningen de kom bildar sidorna av spelen en sammanhängande bild vilket känns som en kul detalj. Som man kan se på bilden nedan är bilden inte helt komplett utan kan fortsätta åt båda hållen. Förhoppningsvis kommer det även liknande remakes på den fjärde och femte delen som får bilden att bli hel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: