Veckans händelser (V.9)

I år är det Zeldas 25-årsjubileum. Förra året var det Mario som fyllde 25 och det firades med några specialutgåvor. Under GDC (Game Developer Conference) som ägde rum i San Fransisco under veckan sa Satoru Iwata från Nintendo att Miyamoto som skapade Zelda håller på att arbeta med en specialutgåva för serien. Förhoppningsvis blir det en stor samling som inkluderar många av Zelda-spelen samt något bonusmaterial.

Under konferensen passade även Iwata på att säga att kommande 3DS-remaken av Ocarina of Time släpps nu i juni.

Slutligen visades även en ny trailer upp för The Legend of Zelda – Skyward Sword som kommer till Nintendo Wii.

Senaste tiden har Square Enix satsat hårt på PSP:n och Europa har fått många exklusiva specialutgåvor. Nu har även kommande Final Fantasy IV Complete Collection innehållande Final Fantasy IV och uppföljaren The After Years fått en specialutgåva utannonserad. Samlingen kommer att vara förpackad i en specialförpackning som utöver spelet även innehåller några bilder med artwork, en tygtrasa som man kan rengöra PSP-skärmen med samt nedladdningsbart material för Dissidia 012 – Final Fantasy. Releasedatumet blev också officiellt utannonserat till den 22 april här i Europa.

Ett av de första rollspelen som kommer komma till Nintendo 3DS är Tales of the Abyss. Namco Bandai gick i veckan ut med releasedatumet som är den 19 maj i Japan. När spelet ursprungligen släpptes till Playstation 2 var det endast Japan och Nordamerika som fick ta del av spelet. Förhoppningsvis får vi européer det denna gång istället. Nyheter som finns i 3DS-versionen är bland annat att pekskärmen kommer komma till användning och grafiken har anpassats till 3DS:ns skärmar.

Källa: Siliconera

.

Veckans releaser:

  • Hyperdimension Neptunia (PS3,EU)
  • Pokemon Black Version (NDS, US/EU)
  • Pokemon White Version (NDS, US/EU)
  • Vagrant Story (US, PSN – PSone Classics)
  • Final Fantasy II (EU, PSN)

.

Spelat i veckan:

Har i veckan otåligt väntat på att Radiant Historia ska ramla ner i brevlådan. Tyvärr gjorde det aldrig det utan istället var det Ys I&II Chronicles till PSP som dök upp. Det första spelet blev snabbt avklarat och den andra delen har hunnit påbörjas lite grann. En recension på första delen dyker nog upp i början av nästa vecka. Ett annat spel som spelats i lite mindre doser till PSP:n är Tactics Ogre som är ett riktigt bra strategirollspel. Spelet är många gånger ganska utmanande och bjuder på en riktigt intressant berättelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: