Veckans händelser (V.11)

Den senaste tiden har Square Enix valt att satsa hårt på Playstation Network (PSN) i och med en hel del återutgivningar i form av PSone Classics. Under veckan har Parasite Eve släpps på amerikanska PSN och framöver kommer även Parasite Eve 2 och Legend of Mana att följa samma spår. Om dessa spel når oss i Europa vet vi ännu inte men möjligheten att skapa ett amerikanskt PSN-konto finns.

 

Förra året släpptes den nionde delen i Dragon Quest-serien till Nintendo DS. Nu har Square Enix rapporterat att de har skeppat 5,3 miljoner exemplar av Dragon Quest IX världen över fram till december månad. Detta innebär att Dragon Quest IX är det bäst säljande spelet i serien.

 

Efter de tragiska händelserna som drabbat Japan har Square Enix valt att stänga ner sina servrar och onlinetjänster för Final Fantasy XI Online och Final Fantasy XIV Online. Detta då företagen måste vara mer återhållsamma då tillgången till landets energi kommer att vara begränsad.

Många spelutvecklare har även donerat pengar till olika hjälpinsatser som det japanska Röda Korset. Square Enix har donerat 100 miljoner yen (ungefär 7,7 miljoner kr), Tecmo Koei 10 miljoner yen (ungefär 780 000 kr), Sega 200 miljoner yen (ungefär 15,5 miljoner kr), Nintendo 300 miljoner yen (ungefär 23 miljoner kr), Namco Bandai 100 miljoner yen (ungefär 7,7 miljoner kr) och Sony 300 miljoner yen (ungefär 23 miljoner kr) samt 30 000 radioapparater. Ett bra initiativ av spelföretagen och vill man själv vara med och hjälpa till kan man bland annat donera pengar till Röda Korset.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Ar Tonelico Qoga – Knell of Ar Ciel (US, PS3)
  • Jikandia – The Timeless Land (US, PSN)
  • Gods Eater Burst (US/EU, PSP/PSN)
  • Yakuza 4 (EU/US, PS3)
  • Parasite Eve (US, PSN – PSone Classics)
  • Dissidia 012 Final Fantasy – Prologus (US, PSN)
  • Final Fantasy III (VI) (EU, Virtual Console)

 Spelat i veckan:

Har precis blivit klar med Radiant Historia till Nintendo DS och en recension borde komma upp inom några dagar. Det andra spelet som påbörjats är The Dark Spire som även det är till Nitnendo DS. The Dark Spire är en dungeon crawler i förstaperson (likt Etrian Odyssey eller SMT – Strange Journey) som inspirerats av rollspelen från 80-talet. Spelet kommer inte att tilltala alla men är man trött på överflödiga mellansekvenser där man får allt förklarat för sig och istället vill låta sin egen fantasi flöda fritt kan det vara värt ett köp. Spelet har däremot inte släppt i Europa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: