Veckans händelser (V.12)

Nu i sommar kommer Nintendo DS-spelet Shin Megami Tensei – Devil Survivor att släppas på nytt till Nintendos nya 3DS. Men Atlus kommer inte att överge DS:en ännu då Devil Surivor 2 är under utveckling till den. Likt det första spelet handlar det om ett invaderat Japan, skolungdomar med demoniska krafter och strider som kombinerar strategi med RPG. Devil Survivor 2 släpps i Japan till Nintendo DS redan nu i sommar.   

 

Under veckan har utgivarna Xseed gått ut med att de kommer släppa Wizardry – Labyrinth of Lost Souls till Playstation 3 via PSN. Wizardry är en anrik rollspelsserie som slog rot redan under 80-talet. Likt tidigare delar i serien kommer Labyrinth of Lost Souls vara en dungeon crawler i förstaperson där större delen av spelet kommer spenderas stridandes och utforskandes.

 

Utvecklarna Falcom som bland annat ligger bakom serierna The Legend of Heroes och Ys har senaste generationen satsat hårt på PSP:n. Detta är något de kommer att fortsätta med fast till Sonys kommande NGP. Redan nu har Falcom ett rollspel under utveckling till NGP som antagligen kommer att släppas kring releasen av maskinen.

 

Efter jordbävningarna i Japan valde Square Enix att stänga ner sina servrar för Final Fantasy XI Online och XIV Online. Nu den 25 mars kommer de vara uppe igen. Final Fantasy XI-spelarna kommer att bli kompenserade genom att slippa betala någon månadsavgift under april.

Vecka 12 har endast inte bestått av grymma releaser och utannonseringar. Den har även bestått av spel som lagts ner. De mest oroväckande nedläggningarna är två okända RPG-titlar från Konami som var planerade för Nintendo Wii. Tråkigt för Wii:n då utbudet av rollspel inte är särskilt imponerande. Förhoppningsvis rörde det sig inte om ett nytt Suikoden.

Källa: Siliconera 

Veckans releaser:

  • Nintendo 3DS (EU/US)
  • Samurai Warriors – Chronicles (EU/US, 3DS)
  • Dissidia 012 – Final Fantasy (EU/US, PSP/PSN)
  • Jikandia – The Timeless Land (US, PSP)
  • Dissidia 012 – Prologus (EU, PSN)
  • Legend of Mana (US, PSN – Psone Classics)
  • Final Fantasy III (3D-remaken) (EU, App Store)

Spelat i veckan:

Då min amerikanska 3DS ännu inte hunnit fram (skickades i går) har jag istället påbörjat ett Parasite Eve-maraton. Om en vecka släpps 3rd Birthday till PSP:n och jag har ännu inte spelat de två första Parasite Eve-spelen. Detta är något som det snart blivit ändring på. Parasite Eve köptes via amerikanska PSN och Parasite Eve 2 ligger antagligen i brevlådan nu på måndag. Ettan spelades ut igår och även om jag hade förväntat mig lite mer är 6 dollar riktigt prisvärt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: