Intryck: Nintendo 3DS

Efter att Nintendo imponerat stort under förra sommarens E3 med utannonseringen av en ny bärbar konsol som också stödjer 3D utan glasögon var förväntningarna höga. Idag, efter lite strul i tullen, fick jag äntligen hem min amerikanska 3DS med spelet Samurai Warriors – Chronicles och jag har nu hunnit testa den under några timmar.

Den största nyheten med 3DS:en är såklart 3D:n som både imponerat och fått många illamående med värkande ögon. Under de första minuterna fick jag aldrig någon wow-känsla som jag hade hoppats på utan istället började ett illamående och en huvudvärk smyga sig fram. Vid andra spelningen som varade under någon timme med full 3D-effekt var både illamåendet och huvudvärken helt borta och när jag väl satte igång spelet Samurai Warriors – Chronicles imponerade 3D:n stort på mig.

 

(Bilden är tagen med 3DS:en)

För- och Nackdelar:

+ Imponerande 3D som ger ett bättre djup.
+ Både bättre bild och ljud i jmf med DS:en.
+ Snygg stilren design (iaf Cosmos Black).
+ En analog spak.
+ Mycket nyheter i menyerna sedan den grå DS:en.
+ Mycket extrafunktioner som StreetPass och minispel.
+ Många kommande titlar som intresserar.
 
– Regionslåst!
– Dålig batteritid.
– Kameran kunde ha varit bättre.
– Greppet är inte lika bekvämt som min gamla gråa DS.
– Varför inte två analoga spakar?
– Dålig upplösning på gamla DS-spel eller mindre bild.
– Tråkiga releasetitlar.

Även om 3DS:en har både för- och nackdelar är ändå spelutbudet det viktigaste. I nuläget finns det inga rollspel ute till maskinen med undantag från Samuarai Warriors – Chronicles som är ett Hack and Slash med RPG-element i form av level ups. Däremot ser kommande spelutbud riktigt bra ut och fem titlar som kan vara värda att kolla in framöver är:

– Shin Megami Tensei – Devil Survivor Overclocked
– Fantasy Life
– Kingdom Hearts 3D – Dream Drop Distance
– Tales of the Abyss
– Zelda – Ocarina of Time 3D  

 

(Ett svenskt eluttag har oftast 230 Volt medan ett amerikanskt har 110 volt, därav den klumpiga strömkonverteraren)

Nintendo 3DS är ändå en välgjord och intressant maskin som antagligen kommer att bli en värdig efterträdare till DS:en när spelutbudet väl börjat växa till sig. Ska man köpa en 3DS och man spelar mycket rollspel borde man överväga en importerad enhet då många kvalitativa titlar från bland annat Atlus och Xseed aldrig hittar ut här i Europa. Med en amerikansk maskin kommer man antagligen vara säker på att ta del av nya titlar i tex Shin Megami Tensei-serien. Kostnaden för en importerad amerikansk konsol kan också bli runt 700 kr billigare men inget man ska räkna med då tullavgift kan tillkomma och man behöver också en strömkonverterare som ligger på cirka 200 kr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: