Veckans händelser (V.13)

Nintendo Wii:s utbud av rollspel är inte särskilt imponerande så när Nintendo för ett tag sedan gick ut med att det inte fanns några planer på att släppa The Last Story eller Xenoblade här i Europa blev många besvikna. I veckan har däremot Xenoblade utannonserats för Europa fast då med titeln Xenoblade Chronicles. Relasedatumet är inte helt bestämt mer än att det komemr komma någon gång i år. Vi kommer också att kunna välja mellan engelskt eller japanskt tal. Nu saknas bara The Last Story så kommer Wii:n bli klart mycket hetare.

Vanillaware som bland annat ligger bakom Odin Sphere och Muramasa – The Demon Blade jobbar nu tillsammans med Marvelous Entertainment på en ny PSP-titel kallad Grand Knights History. Spelet är ett traditionellt turbaserat rollspel som kombinerar både offline- och onlinespelande. Spelet kommer att släppas under sommaren i Japan och om spelet släpps i Nordamerika eller Europa är idag oklart.

Gusts kommande Atelier Merurur till Playstation 3 har under veckan fått en ny trailer som kan ses nedan. Förutom Meryl i huvudrollen kommer både Rorona och Totori från de två tidigare Atelier-spelen att dyka upp. Spelet kommer släppas den 23 juni i Japan.

Källa: Andriasang, Siliconera

Veckans releaser:

  • Ar Tonelico Qoga – Knell of Ar Ciel (EU, PS3)
  • Dynasty Warriors 7 (US, PS3/360)
  • The 3rd Birthday (US/EU, PSP/PSN)
  • The Legend of Heroes – Trails in the Sky (US, PSP/PSN)
  • Aedis Eclipse – Generation of Chaos (EU, PSN)

Spelat i veckan:

Mitt Parasite Eve-maraton har fortsatt sedan förra veckan då jag blev klar med det första spelet. Jag har självklart påbörjat del två är hittills nöjd med det. Spelet är ganska annorlunda originalet och har gått mer mot survival horror-genren än RPG-genren. Förhoppningsvis blir jag snart klar med Parasite Eve 2 så The 3rd Birthday som släpptes idag till PSP:n kan påbörjas. Annars har det också blivit en del Ar Toncelico till Playstation 3 som är väldigt inspirerat av anime scenen och ett typiskt Gust-rollspel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: