Veckans händelser (V.16)

Efter releasen av Resonance of Fate till Playstation 3 och Xbox 360 har utvecklarna Tri-Ace som även ligger bakom Valkyrie Profile- och Star Ocean-spelen varit väldigt frånvarande och inget nytt har utannonserats. Nu i veckan har de gett ifrån sig nya livstecken genom att visa upp sin nya spelmotor genom en teknikdemo (obs. inget nytt spel). Klippet kan ses nedan och spelmotorn verkar riktigt lovande. Förhoppningsvis utannonserar studion ett nytt spel inom en snar framtid och för personlig del hoppas jag på ett nytt Star Ocean.

I en artikel från veckans V-Jump har ny information kring kommande Final Fantasy Type-0 avslöjats. De två huvudkaraktärerna heter Machina Kunagiri och Rem Tokimiya. Rem kommer att använda sig av dubbla knivar i strid och Machina en så kallad ”volt rapier” som är ett borrliknande svärd. Cid är som vanligt en återvändande karaktär som dyker upp i spelet. I Type-0 heter han Cid Oldstein och är befälhavare i militären. Final Fantasy Type-0 släpps antagligen under sommaren till PSP i Japan.

Avslutningsvis har även två nya trailers för kommande Wii-rollspelet Pandora’s Tower och animeserien baserad på Persona 4 släppts.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

 • Final Fantasy IV Complete Collection (EU/US, PSP/PSN)
 • Patapon 3 (EU, PSN)
 • Threads of Fate (US, PSN – PSone Classics)
 • Neutopia (US, PSN)

Spelat i veckan:

I veckan släpptes äntligen Final fantasy IV Complete Collection som innehåller Final Fantasy IV, The After Years och ett nytt mellanspel (Interlude) som knyter samman spelen bättre. Originalet har redan spelats några gånger men The After Years har fram tills nu inte spelats. Rent grafiskt är denna utgåva den ultimata och är för personlig del att föredra över 3D-versionen till Nintendo DS. Det nya mellanspelet eller Interlude som det kallas känns däremot ganska framskyndat och rätt onödigt. Däremot är endast två timmar kort och spelas igenom snabbt. 

Ett annats spel som påbörjats under veckan är Baten Kaitos till Gamecube. Efter att ha hittade ett nytt och inplastat exemplar för endast 300 kr kunde jag inte hålla mig från ett köp. Striderna är kortbaserade vilket oftast inte är ett gott tecken i rollspel men i Baten Kaitos fungerar det överraskande nog riktigt bra. Helt klart ett av de bättre spelen till Gamecube.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.16)

 1. Eric Haraldsson skriver:

  Jag tyckte mycket om After Years när det släpptes till Nintendo Wii och jag har inte ens spelat hela Final Fantasy IV!

  Tyckte speciellt om tänket med episoder där man kunde fokusera på var och en av de olika karaktärerna. Annars tenderar jag fastna vid ett par favoritfigurer och lämna flera av de andra därhän.

  Trevlig blogg du har, även om jag inte spelar riktigt så mycket jrpg som för några år sedan är det intressant att kunna hänga med i vad som händer!

  • Kan verkligen rekommendera PSP-ugåvan om du inte spelat igenom hela 4:an. Rent grafiskt har FF4 aldrig sett så bra ut och slår utan tvekan DS:ens lite kantiga 3D.

   Nu när jag snart spelat igenom alla episoder i The After Years kan jag verkligen hålla med om det du säger. Kul när alla karaktärerna får stort utrymme i både gameplay och berättelse.

   Kul att du gillar bloggen och trevlig blogg själv! Har personligen nästan aldrig läst någon manga men är ändå lite intresserad. Har varit sugen på Suikoden 3-mangan, är det något du känner till och kan rekommendera?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: