Veckans händelser (V.18)

Vecka 18 är snart till ända och det har varit en ganska innehållslös vecka. Det finns varken några fysiska eller digitala releaser och nyheterna har varit få.

Dragon Quests kompositör Koichi Sugiyama sade nyligen efter en konsert som hölls i Japan att Dragon Quest X till Nintendo Wii är planerad att släppas 2012 i Japan. Goda nyheter och framöver borde mer material komma fram då det inte finns mycket i dagsläget. I år är det även seriens 25-årsjubileum vilket Square Enix borde fira på något sätt då det är en av deras största spelserier.

För någon månad sedan fick vi här i Europa reda på att Nintendo DS-spelet Solatorobo – Red the Hunter kommer att släppas den 1 juli. Nu under veckan har en första engelsk trailer dykt upp. Spelet är utvecklat av CyberConnect2 som även ligger bakom .Hack-spelen och det är Nintendo själva som kommer ge ut spelet här i Europa.  

Ett annat spel som fått en trailer med nytt in-game material är kommande PS3-rollspelet Atelier Meruru. I dagsläget är spelet endast utannonserat för Japan där spelet kommer nå butikshyllorna den 23 juni. Förhoppningsvis kommer NIS America ta hem spelet till väst men först har de Atelier Totori som redan finns ute i Japan.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Spelat i veckan:

Har i veckan spelat färdigt Final Fantasy IV – The Complete Collcetion till PSP och vad jag tycker om samlingen kan läsas här.

I veckan fick jag också hem en Nintendo 8-bitarsklon som fyndigt nog kallas Retro Entertainment System (RES). Då jag höll mig till Sega under den tiden kan jag nu (bättre sent än aldrig) börja spela igenom en del gamla klassiker. Maskinen ligger runt 100 kr ny vilket är ett väldigt lågt pris men förhoppningsvis ska det inte påverka kvalitén allt för mycket. Nästa vecka kommer ett intryck på maskinen att läggas upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: