Veckans händelser (V.19)

Återigen har det varit en vecka med få releaser och ett PSN som fortfarande ligger nere. Däremot har några efterlängtade nyheter avslöjats.

Kommande Dark Souls till Xbox 360 och Playstation 3 har nu enligt utgivarna Namco Bandai oktober 2011 som releasemånad här i Europa och Nordamerika. I Japan släpps spelet under september. Likt föregångaren Demon’s Souls får även Dark Souls en limiterad utgåva vid releasen. Priset kommer inte att vara dyrare än ett standardspel, dvs 5-600 kr, och utgåvan kommer paketerad i en snyggare box innehållande spelet, en spelguide, ett soundtrack, en bakom kulissen-DVD och en artbook. En ny trailer som kan ses nedan har även kommit ut.

Namco Bandai har även gått ut med mer information kring sina kommande Tales of-spel. Tales of Graces f till Playstation 3 kommer även att släppas här i Europa. Tyvärr är releasen inte förrän 2012 i både Europa och Nordamerika. Tales of the Abyss till 3DS har också utannonserats för den europeiska marknaden och spelet kommer nå både Europa och Nordamerika under 2011. I Japan släpps spelet den 30 juni.   

Förra veckan nämnde jag att Dragon Quest har 25-årsjubileum i år och att Square Enix antagligen kommer fira detta på något sätt. Det stämmer också då de nu i veckan har avslöjat en jubileumsutgåva till Nintendo Wii innehållande de tre första spelen i serien. Utgåvan kommer att innehålla Dragon Quest 1-3 i både Famicom- och Super Famicom-utgåvorna. Alla tre spel kommer att kunna spelas med antingen Wii remoten, Classic controller (även Pro) eller en vanlig Gamecube-kontroll. Spelet har i nuläget bara utannonserats för Japan men förhoppningsvis är vi i väst också inbjudna till kalaset.

UPDT: Medan Atelier Meruru är påväg ut i Japan har vi i väst ännu inte fått Atelier Totori. NIS America kommer nu att ändra på det då de i både Europa och Nordamerika kommer att ge ut Atelier Totori – The Adventurer of Arland till Playstation 3 redan i höst.  

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Spelat i veckan:

Har återigen tagit upp Ar Tonelico Qoga som jag fick hem och började spela för snart två månader sedan. Spelet har en del brister som fick mig att inte orka spela vidare. Dialoger finns det mycket av och de blir lätt långdragna med sin övertydlighet och sina torra skämt. Striderna är realtidsbaserade likt Star Ocean eller Tales of Vesperia men mycket mer grundläggande och blir därför i längden rätt enformiga. Oavsett ska jag nu ge spelet en andra chans och om jag kommer spela klart det eller om det åker upp i hyllan igen återstår att se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: