Veckans händelser (V.21)

Efter förra veckans mystiska medlemsbrev från Atlus USA som verkade antyda att Persona 2 är på väg till Nordamerika har mer konkret information kommit ut i veckan. Persona 2 – Innocent Sin kommer till Nordamerika redan i höst. Då Atlus inte har någon avdelning här i Europa är det tveksamt om spelet kommer hittat hit. Det skulle vara om Ghostlight, som gett ut många av Atlus tidigare spel, skulle ta initiativet eller om det dyker upp via PSN. Annars är PSP:n regionsfri och import ett alternativ.

I år är det som känt 25-årsjubileum för Dragon Quest-serien och Square Enix gick förra veckan ut med att de kommer att släppa Dragon Quest 1-3 till Nintendo Wii. Men firandet stannar inte där. I full skala (1:1) kommer det även att släppas en skattkista (90x60x60 cm) till priset av 356 400 yen (ca 27 360 kr), Roto’s mark för 10 500 yen (ca 806 kr), Roto’s hjälm för 13 400 yen (ca 1028 kr) och slutligen en Slime-figur för 8925 yen (ca 685 kr).    

Medan problemen och uppdateringarna för Square Enix senaste MMORPG Final Fantasy XIV fortsätter utannonserade företaget att de har ytterligare ett MMORPG under utveckling. Det kommande MMO:et är en storsatsning från företaget där stora investeringar har gjorts. För någon vecka sedan rapporterades det att Square Enix ekonomi inte alls ser särskilt bra ut och skulle detta MMO floppa likt Final Fantasy XIV ser framtiden inte allt för ljus ut för företaget.     

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

 

Spelat i veckan:

I veckan kom äntligen Dragon Quest VI fram men hittills har jag endast spenderat någon timme med spelet. Anledningen heter Terranigma som spelats betydligt mer. Länge har jag hört mycket gott om spelet och efter att ha hittat ett exemplar för ett bra pris och köpt ett Super Nintendo för ynka 50 kr (utan kablar då jag redan har dessa) kan jag äntligen ta del av denna klassiker. Spelet håller inte samma nivå som exempelvis Chrono Trigger eller Final Fantasy VI men det är fortfarande ett riktigt bra actionrollspel. Där spelet brister något är framförallt i berättelsen som efter 10 timmars speltid har varit väldigt innehållslös.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: