Inför E3 2011

Nu är det inte långt kvar till årets E3-mässa som går av stapeln i Los Angeles den 7 juni och pågår till den 9 juni. Som vanligt är förväntningarna lite för höga och kalendern fullbokad av konferenser som kommer att följas online. Konferenserna börjar officiellt den 6 juni men redan nu på torsdag den 2 juni (3 juni i Sverige) smygstartar Konami med sin inför-E3-konferens.

Viktiga tider:

3 juni:
Konami: 02:00 (natten till fredag) (konami.com)
 
6 juni:
Microsoft: 18:00 (Livestream
EA: 21:30 (Livestream)
Ubisoft: 23:30 (Livestream) (UPDT Stream)
 
7 juni:
Sony: 02:00 (natten till tisdag) (Livestream) (UPDT Stream)
Nintendo: 18:00 (Livestream)
 

Förra årets E3 var, med undantag från Nintendos och Konamis konferenser, lite av en besvikelse där för mycket fokus låg på hur vi ska spela och för lite på vad vi ska spela. Om vi tittar på de tre stora (Sony, Nintendo och Microsoft) inför årets E3 är det Microsoft som på gott och ont känns minst förutsägbar. Sony kommer antagligen att satsa hårt på sin kommande NGP och förhoppningsvis har företaget nya kommande spel till PS3:an. Nintendo har ju nu släppt 3DS:en och kommer antagligen utannonsera många nya spel till den samtidigt som Wii:ns efterträdare Project Café får stor plats. Vad Microsoft kommer att visa känns inte lika klart. Ska företaget överraska och visa upp en ny Xbox? Ska de satsa på nya spel till 360:n eller ska de tråka ut oss med demonstrationer av Kinect? Några exklusiva japanska rollspel för 360:n kommer med stor sannolikhet inte att visas. I år har jag personligen sex stycken, något realistiska, JRPG-relaterade önskningarna och förväntningarna:

6. Något nytt HD-rollspel från Tri-Ace

Utvecklarna Tri-Ace visade nyligen upp sin nya spelmotor som minst sagt såg riktigt bra ut. Visserligen håller företaget på att utveckla Frontier Gate (PSP) och Beyond the Labyrinth (3DS) men ingen av dem utnyttjar den nya motorn. Ett Star Ocean 5 eller någon helt ny titel till Playstation 3 och/eller Xbox 360 skulle inte vara helt fel.  

5. Castlevania 3DS

Senaste försöket till att göra ett Castlevania i 3D var, enligt mig, återigen ett misslyckande. Därför hoppas jag på att Konami ger oss ett nytt Castlevania i 2D till Nintendo 3DS. Både DS:en och GBA:n fick tre nyutvecklade Castlevania-spel och förhoppningsvis fortsätter trenden till 3DS:en.  

4. The Last Story

Utvecklarna Mistwalker lyckades riktigt bra med det Xbox 360-exklusiva rollspelet Lost Odyssey och deras senaste spel The Last Story ser minst lika bra ut. Spelet har redan hittat ut i Japan men inget har sagts om en europeisk eller nordamerikansk release. Nyligen utannonserade Nintendo att Xenoblade kommer att släppas i Europa likt Nordamerika. Att utesluta The Last Story som skapats av en av RPG-världens största profiler vore ett riktigt dumt beslut.  

 3. Suikoden VI

Suikoden VI börjar mer och mer påminna om vad Half-Life 3 är för FPS-genren, dvs ett väldigt efterlängtat spel som aldrig verkar utannonseras. Konami släppte visserligen Suikoden Tierkreis för två år sedan men senast vi fick en huvuddel i serien var under 2006. Förhoppningsvis får vi en utannonsering nu på torsdag (2 juni) under en galen och underhållande konferens likt den förra året.

2. Dragon Quest X

I dagsläget har vi inte mycket information kring Dragon Quest X mer än att det kommer att släppas till Nintendo Wii. Tillsammans med Xenoblade och The Last Story kan Wii:n ändå så här på slutet få ett riktigt intressant rollspelsutbud. Även om Dragon Quest X antagligen inte kommer att bjuda på några revolutionerande nyheter för genren är ett nytt Dragon Quest alltid intressant.

1. Shin Megami Tensei – Persona 5

Personligen hade jag trott att Persona 5 var det spelet som skulle föra in Atlus i HD-generationen då det känns som ett säkert kort som kommer att sälja. Istället blev det actionäventyret Catherine som redan är ute i Japan. Men nu när många av företagets projekt såsom Catherine, Shin Megami Tensei – Devil Survivor 1 och 2 samt Persona 2 börjar bli avklarade är det förhoppningsvis dags för ett nytt Persona-spel. Att Persona 5 kommer bli av är troligt då företaget själva för något år sedan uttalade att de påbörjat nästa del i serien. Det som däremot inte är lika klart är till vilken plattform spelet släpps och vilka typer av nyheter det kommer att innehålla.

Annonser

One Response to Inför E3 2011

  1. Jimmy skriver:

    Själv är jag mest sugen på Nintendos nya maskin och ett Kingdom hearts 3 till playstation 3. Men listan du skrev innehöll många efterlängtade spel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: