Veckans händelser (V.22)

I veckan har äntligen PSN Store kommit igång igen och vi i Europa har fått PS1-klassikerna Parasite Eve 2 och Final Fantasy VI medan Wizardry – Labyrinth of Lost Souls utan förvarning har släppts i Nordamerika för endast $14.99.

Konamis Inför-E3-konferens sändes inatt vid 02:00 svensk tid. Konferensen bjöd inte på några jättenyheter och varken Suikoden VI eller ett Castlevania till 3DS:en (som jag personligen hade velat se) syntes till. Om Suikoden VI någonsin kommer är oklart. Konami postade för lite över tre månader sedan på sin Facebook-sida ett uttalande till Suikoden-fansen att inget nytt spel i serien är planerat just nu.

Shin Megami Tensei – Devil Survivor Overclocked till Nintendo 3DS kommer att släppas i Nordamerika under hösten och i veckan har spelets omslag visats. Ett annat omslag som blivit klart är det av spelarna framröstade omslaget till Wii-titeln Xenoblade här i Europa.

 

Namco Bandai har nyligen haft sin Tales of-festival där mycket fokus låg på det kommande actionrollspelet Tales of Xillia till Playstation 3. Spelet och en PS3-bundle kommer att släppas den 8 september i Japan. Under festivalen släpptes även nya trailers från spelet. En av dem kan ses nedan.    

Redan den 15 september kommer Japan få ta del av From Softwares kommande actionrollspel Dark Souls där döden är en stor del av upplevelsen. Europa behöver däremot inte vänta allt för länge då spelet släpps här i oktober månad. I veckan har en ny engelsk trailer kommit ut.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Wizardry – Labyrinth of Lost Souls (US, PSN)
  • Final Fantasy VI (EU, PSN – PSone Classics)
  • Parasite Eve 2 (EU, PSN – PSone Classics)

Spelat i veckan:

I veckan har jag tillslut blivit klar med Baten Kaitos till Gamecube efter 2-3 månaders spelande. Spelet var på det stora hela ett riktigt bra kortbaserat rollspel som möjligtvis kunde bli lite utdraget mot slutet. En recension kommer att dyka upp framöver.

Det andra spelet som påbörjats är Wild Arms till Playstation 1. Sedan något år tillbaks har jag införskaffat alla delar i serien men aldrig hunnit spela dem. Jag hade därför tänkt att ta mig igenom hela spelserien inklusive animeserien under sommaren. Om jag lyckas återstår att se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: