Veckans händelser/E3-Sammanfattning (V.23)

Årets E3-mässa har nu tagit slut och det är lite med en besviken eftersmak som jag sammanfattar veckan som gått. Även om det var spännande att framförallt få se mer av Playstation Vita och Wii U saknade jag stora överraskningar. Att Nintendos inledande orkester som spelade upp några klassiska Zelda-stycken är den händelse från konferenserna som jag kommer att minnas mest säger en hel del om konferensernas nivå. Även om Tokyo Game Show är en större mässa för just japanska rollspel brukar ändå E3 kunna bjuda på mer JRPG:n än vad vi fick se i år. Men helt tomt på JRPG:n vart det ändå inte.

Ett av de mer efterlängtade rollspelen från mässan är From Softwares kommande Dark Souls. Namco Bandai var själklart på plats och promotade spelet som släpps den 4 oktober i Nordamerika och 7 oktober i Europa. Nedan är en video där sidan Gamespot.com fick en intervju och fick testa spelet i över 10 minuter.

Ett annat spel som fick mycket uppmärksamhet på mässan var Final Fantasy XIII-2 till Playstation 3 och Xbox 360. Japan kommer att få spelet i slutet av året under december månad medan Europa och Nordamerika får vänta tills ”tidigt” 2012. Spelet kommer enligt Square Enix att vara mer öppet och innehålla mer att göra än sin föregångare. Två nya spelbara karaktärer vid namn Serah (Lightnings syster) och Noel finns också med. Stridssystemet kommer att påminna om originalet men med lite nyheter. En av dem är att man har tillgång till starkare attacker som utförs genom QTE (Quick Time Events). Nedan är en video från som visar upp en hel del gameplay från spelet.

Remaken av DS-spelet Shin Megami Tensei – Devil Survivor Overcklocked kommer ut i Nordamerika till 3DS den 23 augusti. Nu har även uppföljaren Devil Survivor 2 till DS blivit utannonserat för Nordamerika. Spelet släpps i början av 2012 i Nordamerika och Japan får det redan i juli.

Ett annat spel som nu utannonserats för den Nordamerikanska marknaden är Dragon Quest Monsters Joker 2 till Nintendo DS. Spelet är sedan en tid tillbaks redan ute i Japan. Man kan säga att det är ett Dragon Quest som hämtat mycket inspiration från  Pokémon där man samlar på monster.  

Under Sonys presskonferens var det ett spel som snabbt flimrade förbi i ett av deras montage av spel till Playstation Vita. Spelet visade sig vara Dragon’s Crown och är utvecklat av Odin Sphere-skaparna Vanilla Ware. Spelet kommer att hämta inslag från både RPG- och Beat’em up-genren och stödjer online co-op med upp till fyra spelare. Dragon’s Crown kommer att släppas av Ignition i Japan, Nordamerika och Europa under våren 2012.     

Ett annat actionrollspel som utannonserades för Playstation Vita är ett nytt Dynasty Warriors från Koei. Spelet kommer att utnyttja Vitas funktioner såsom pekskärmarna men något releasedatum fick vi inte.

Serien Itadaki Street från Square Enix är inte så känd utanför Japan men nu har företaget utannonserat att den nya delen Fortune Street kommer att släppas till Nintendo Wii i Nordamerika. Serien är egentligen inget rollspel utan ett brädspel som hämtat inspiration från Monopol. Det som gör spelen intressanta är att det blandar karaktärer från olika serier. Bland annat har Dragon Quest och Final Fantasy kombinerats men denna gång är det frågan om Dragon Quest och Mario.

Källa: Siliconera, Gamespot

Veckans releaser:

 • White Knight Chronicles 2 (EU, PS3)
 • White Knight Chronicles – Origins (EU, PSP/PSN)
 • Dungeon Explorer (US, PSN)
 • GO Series – Picdun (US, DSiWare)

 Veckans tips:

En nyhet under veckans händelser är Veckans tips där jag kommer att tipsa om något JRPG-relaterat som jag tycker behöver lite extra uppmärksamhet. Det kan vara allt från ett spel till ett soundtrack eller någon annan händelse.

Veckans tips är ett Final Fantasy-soundtrack som man verkligen borde köpa eller i alla fall lyssna igenom på Youtube. Den japanska utgåvan heter Final Fantasy 1987-1994 och den amerikanska utgåvan Final Fantasy N generation. Skivan består av 16 arrangerade låtar från Final Fantasy 1-6 och innehåller bra varierade låtar från spelen som nu i arrangerade versioner låter ännu bättre.   

Spelat i veckan:

I veckan har varken Dragon Quest VI eller Wild Arms fått mycket tid. Istället har jag helt sugits in i PSN-spelet Wizardry – Labyrinth of Lost Souls. Spelet kostar endast $15 och bjuder på mycket utforskande och grindande såsom en välgjord dungeon crawler ska göra. Spelet har också en demo uppe vilket är gratis att testa.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser/E3-Sammanfattning (V.23)

 1. Eric Haraldsson skriver:

  Tack för täckningen av E3!

  Kommer nog att inhandla FFXIII-2 vad det lider. FFXIII fick vad jag förstått ganska mycket kritik, men jag hade personligen alldeles tillräckligt roligt med det för att vilja spela mer 🙂

  Och grattis till 1-årsdagen!

  • Du har rätt i att FFXIII fick mycket kritik men även många blandade åsikter där jag tror en stor anledning är FF-seriens förändring inför varje ny del. Jag tyckte annars som du att FFXIII var riktigt underhållande och lyckas Square Enix öppna upp FFXIII-2 lite mer, vilket de sagt att de ska göra, kan det nog bli hur bra som helst.
   Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: