Veckans händelser (V.24)

Utvecklarna Monolith Soft som bland annat ligger bakom Baten Kaitos och kommande Xenoblade har på sin hemsida lagt upp en konceptbild gjord av Yasuyuki Honne. Spelstudion har tidigare sökt ny personal och har möjligtvis något nytt spel på gång. Tittar man närmare på bilden nedan ser man bland annat en ö upp i luften vilket även var återkommande i Baten Kaitos där kontinenterna man befann sig på svävade i luften.    

Tidigare i år släppte Nintendo fotbollsrollspelet Inazuma Eleven till Nintendo DS här i Europa. I Japan finns det betydligt fler titlar ute och bara i år kommer de få Inazuma Eleven Strikers (16 juli) till Nintendo Wii och Inazuma Eleven Go till Nintendo 3DS. Tillskillnad från övriga delar kommer Strikers att fokusera mer på multiplayer och mindre på RPG-biten. En ny trailer kan ses nedan.

För ett tag sedan utannonserade utvecklarna Nude Maker som ligger bakom Sf-Fi rollspelet Infinite Space ett nytt rollspel för PSP:n. Spelet heter Terror of the Stratus och kommer att utspelas i Tokyo år 2055 där människorna måste försvara sig mot utomjordningar. Spelet kommer att ges ut av Konami och når de japanska butikshyllorna den 8 september senare i år.

I veckan registrerade utvecklarna Atlus ett nytt mystiskt varumärke under namnet Box of Secrets. Exakt vad denna låda av hemligheter kommer att innehålla vet vi inte ännu men mer information kommer förhoppningsvis snart ut.  

För de som missat Half-Minute Hero till PSP:n kan vara lugna då en HD-remake är på väg till Xbox Live Arcade. Half-Minute Hero – Super Mega Neo Climax kommer att släppas den 29 juni världen runt. I veckan har en ny trailer släppts som kan ses nedan.   

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • The Legend of Zelda – Ocarina of Time 3D (EU/US, 3DS)
  • Record of Agarest War Zero (US, PS3/360)

Veckans tips:

Denna vecka tänkte jag ta och tipsa om Lost Odyssey till Xbox 360 som både är ett en av generationens bättre rollspel och just nu väldigt billigt i de flesta butikerna. Webhallen säljer spelet för endast 99 kr (69 kr om man är silverkund) vilket är riktigt prisvärt. Vill man ha ett traditionellt rollspel med ett soundtrack där Uematsu briljerar ska man definitivt ge Lost Odyssey en chans.   

Spelat i veckan:

I veckan har jag fortsatt min resa med mål att spela igenom alla Wild Arms-spelen. Hittills har jag hunnit spela några timmar in i det första spelet till Playstation 1 och jag måste medge att berättelsen ännu inte imponerar. Det andra spelet som jag fortsatt med är Dragon Quest VI till DS:en. Liksom Wild Arms är berättelsen fortfarande ganska innehållslös men i övrigt ett bra traditionellt rollspel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: