Veckans händelser (V.25)

I veckan som gått hade Square Enix ett möte där bland annat Yoichi Wada var på plats för att svara på frågor till sina investerare. En fråga företaget fick var ifall de hade planer på att släppa fler Mana- eller SaGa-spel. Square Enix svarade att de i dagsläget inte har några planer på att utveckla några nya titlar för respektive serie. 

En annan fråga som dök upp var ifall kommande Dragon Quest X till Nintendo Wii fortfarande var aktuellt då Wii U är på ingång. Svaret blev att Square Enix kommer se över möjligheterna att släppa titeln till både Wii och Wii U.   

Namco Bandai som ligger bakom Tales of-serien registrerade i veckan ett nytt varumärke under titeln Heroes Phantasia. Titeln innehåller inte Tales of men kan möjligtvis vara en sidotitel till det redan släppta spelet Tales of Phantasia.

Företaget Monolith Soft som bland annat ligger bakom Xenoblade Chronicles till Wii utvecklar nu en ny titel till Wii U. Företaget har anlitat ny personal med allt från programmerare till planerare. Enligt beskrivningarna söker företaget någon som kan skapa kartor och stridseffekter samt en motion designer som bland annat kan skapa stridsscener.  

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

 

Veckans tips:

Denna vecka tänkte jag ta och tipsa om ett spel till Super Nintendo som också finns ute på amerikanska Virtual Console. Spelet heter (Uncharted Waters 2) New Horizons och släpptes i Nordamerika 1994 av Koei. För den som tycker att japanska rollspel oftast är för linjära eller begränsade borde verkligen ge detta strategirollspel/simulator en chans. Efter att man valt en karaktär med sin egen berättelse och bakgrund kastat man in i en stor öppen värld baserad på våran egen under 1500-talet. Hur man sedan väljer att spela är helt upp till spelaren. Vill man kan man spela själva huvudberättelsen men man kan även välja att åka runt och utforska de vida haven och olika kontinenterna, syssla med byteshandel eller leva som pirat på de sju haven. Spelet kan vara ganska avancerat till en början och kräver många timmars spelande. I slutändan är det ändå värt det. 

Spelat i veckan:

Förutom att spenderat över en timme i Dragon Quest VIs kasino har uppföljaren till förra årets stora besvikelse White Knight Chronicles påbörjats. Hittills har spelet inte övertygat och mycket material från ettan som exempelvis dess miljöer har återvunnits.

Glad Midsommar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: