Veckans händelser (V.26)

Xenoblade Chronicles till Nintendo Wii är antagligen ett av de mest efterfrågade rollspelen för tillfället. Nu har Nintendo Europa gått ut med ett officiellt releasedatum. Den 2 september kommer vi européer kunna ta del av spelet och utöver en vanlig utgåva kommer man också att kunna köpa en förhandsbokningsutgåva innehållande en röd Classic Controller Pro samt tre stycken affischer. Vill man höra hur spelet låter och ser ut på engelska ska man kolla in den nya trailern nedan.

Nintendo 3DS-remaken av actionrollspelet Tales of the Abyss har i veckan fått ett europeiskt releasedatum. Enligt utgivarna Namco Bandai kommer spelet att nå hit den 10 november. Nordamerika kommer också att få spelet någon gång under hösten 2011.

Medan Rune Factory 4 är under utveckling i Japan till Nintendo 3DS har vi i Europa fått reda på att utgivarna Rising Star Games kommer att ge ut Rune Factory 3 till Nintendo DS. Likt tidigare Rune Factory-delar är det ett actionrollspel där man även sysslar med jordbruk likt Harvest Moon-spelen. I japan och Nordamerika finns spelet redan ute till försäljning. 

Efter att kampanjen ”Operation Rainfall” startats upp i Nordamerika för att få Nintendo Amerika att släppa Xenoblade Chronicles, The Last Story och Pandora’s Tower har Nintendo på sin Facebook-sida gått ut med följande uttalande:

“Thank you for your enthusiasm. We promised an update, so here it is. We never say “never,” but we can confirm that there are no plans to bring these three games to the Americas at this time. Thanks so much for your passion, and for being such great fans!”

Att företaget väljer att säga “inga planer i dagsläget” betyder inte att spelen aldrig kommer att släppas i Nordamerika. Liknande uttalanden har gjorts från Nintendo för både Dragon Quest VI samt IX och dessa spel finns nu ute i butik.

För ett tag sedan utannonserade Nintendo att de kommer att släppa en Dragon Quest-samling till Nintendo Wii då serien fyller 25 år i år. Samlingen kommer som vi redan vet att innehålla de tre första spelen i både Famicom- och Super Famicom-versionerna. I veckan har mer innehåll avslöjats och samlingen kommer dessutom att innehålla den första trailern från kommande Dragon Quest X, en guidebok på 130 sidor och första tryckningen kommer även att innehålla en Mini Medal i skalan 1:1. Releasen är satt till den 15 september i Japan och till priset av 4440 Yen (ca 350 kr).

En annan serie som har jubileum i år är Mana-serien. Serien fyller 20 år och Square Enix firar detta med en soundtrack-samling på hela 20 skivor med musik från Final Fantasy Adventure, Secret of Mana, Seiken Densetsu 3, Dawn of Mana, Sword of Mana, Legend of Mana, Children of Mana och Heroes of Mana. I samlingen kommer även en DVD medfölja med livespelningar och intervjuer. Paketet kommer att släppas i Japan den 14 september för priset av 21 000 yen (ca 1700 kr).

I veckan drar årets Anime Expo igång i Los Angeles och pågår mellan den 1 juli till den 4 juli. Mässan riktar sig främst till anime- och manga-scenen men även spel brukar visas upp. På plats är bland annat spelutgivarna och utvecklarna Xseed, Nis America, Aksys Games och Bandai.

Samtidigt pågår Japan Expo i Paris mellan den 30 juni till den 3 juli. Japan Expo är en mässa för japansk kultur som anime, manga, musik och även spel. På plats för att visa upp Final Fantasy XIII-2 är Square Enix men fler spelföretag kommer att delta.   

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Solatorobo – Red the Hunter (EU, DS)
  • Dynasty Warriors – Gundam 3 (EU/US, PS3/360)
  • Half-Minute Hero – Super Mega Neo Climax (EU/US, XBLA)
  • Final Fantasy Tactics – The War of the Lions (EU, PSP via PSN)
  • Final Fantasy VI (US, Wii Virtual Console)

 Veckans tips:

I veckan kom jag tillslut iväg till det nyöppnade caféet/butiken/arkadhallen SuperMotaro här i Stockholm på Hantverkargatan 90. Det fanns mycket roligt i butiken och sedan TV-Spelsbörsen stängde ner har jag saknat en bra retrospelbutik här i Stockholm. Bor man i Stockholm eller har vägarna förbi är SuperMotaro ett måste. Nedan är en bild på vad jag köpte med mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: