Veckans händelser (V.27)

Förra veckan utannonserade Nintendo att Xenoblade Chronicles till Nintendo Wii kommer att släppas här i Europa den 2 september i både en vanlig utgåva och en limiterad utgåva innehållande spelet, en röd Classic Controller Pro samt några signerade affischer. Nu visar det sig att spelet har fått ett nytt releasedatum. Redan två veckor tidigare dvs den 19 augusti kommer releasen att äga rum här i Europa.    

Under förra veckans Japan Expo som hölls i Paris hade Nintendo Europe två spelbara demos med sig. Det var både The Last Story och Pandora’s Tower till Nintendo Wii. Något officiellt uttalande om spelen kommer att släppas i Europa har inte gjorts tidigare men detta är i alla fall ett riktigt gott tecken.   

Square Enix har i veckan utannonserat ett nytt Final Fantasy-spel till Nintendo 3DS. Spelet heter Theatrhythm Final Fantasy och kommer att vara ett rytmbaserat musikspel där man på traditionellt vis kommer att utforska grottor, städer och kämpa mot fiender. Musiken kommer att vara hämtad från tidigare delar och många välkända ansikten såsom Cloud och Lightning kommer också att medverka. När spelet släpps och om vi i väst får spelet är idag okänt.   

En annan sidotitel i Final Fantasy-serien som är på ingång är Final Fantasy Type-0. Spelet kommer att ligga på två UMD-skivor och är nu 80% klart. Japan skulle egentligen ha fått spelet redan nu i sommar men nu verkar det bli försenat till hösten istället. Om vi i väst får spelet är inte klart men enligt Tetsuya Nomura är det något som företaget just nu undersöker. 

Under förra året släpptes rollspelet Recettear – An Item’s Shop Talet till PC där man fick sköta om en item-affär. Nu kommer ett liknande rollspel till PSP:n där man kommer att få utforska grottor och besegra fiender samtidigt som man ska driva sin egen bar. Spelet utvecklas av Rideon Games och går under namnet Adventure Bar of Wonderland Portable. I Japan släpps spelet den 12 juli via PSN och om det når väst är ännu okänt. 

I veckan rapporterade Yoshito Okamura via utvecklarna Gusts egen blogg att deras Alchemist of Arland-trilogi (Atelier Rorona, Atelier Totori och Atelier Meruru) har skeppats i hela 400 000 exemplar. Han avslutar också med att ny information kring deras nästa Atelier-projekt kommer att avslöjas senare den här månaden. Vi i Europa och Nordamerika kommer att få den andra delen, Atelier Totori till Playstation 3, nu under hösten. 

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans tips:

Under förra årets Tokyo Game Show (TGS) utannonserade Sega den tredje delen i Valkyria Chronicles-serien. Valkyria Chronicles är ett strategirollspel som enligt mig var en rätt riktning för genren som rent spelmässigt inte utvecklats så mycket under åren. Japan har redan fått spelet men här i väst verkar Sega inte ha några planer på att släppa det. Anledningen verkar bero på dåliga försäljningssiffror av tidigare två delar. Därför tänkte jag tipsa/uppmana alla att skriva på namninsamlingen nedan och förhoppningsvis, även om hoppet är litet, kan det påverka Segas beslut.

Namninsamling för en västerländsk release av Valkyria Chronicles 3

Spelat i veckan:

I veckan har jag kommit in i lite utav en RPG-svacka vilket som tur är börjar gå över nu. Utöver några timmars spelande av Wild Arms och en timme av White Knight Chronicles 2 har jag behövt något mer lättillgängligare i form av Killzone 3 och Tekken 6. Ja, det händer att jag spelar mer än bara japanska rollspel emellanåt 🙂

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.27)

  1. Fredrik skriver:

    Härligt att xenoblade släpps tidigare. Har längtat efter spelet länge nu.

    Det nya FF spelet låter intressant men förväntningarna är låga efter tidigare spinoffs.

    Intressant blogg förresten, kommer att följas framöver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: