Veckans händelser (V.28)

Under veckan som gått har RPG-jätten Square Enix gått ut med mycket ny information kring flera kommande titlar.

Efter fiaskot med Final Fantasy XIV Online till PC var det många som trodde att PS3-versionen som ännu inte släpps hade lagts ner. Nu har däremot Square Enix via en intervju med speltidningen Famitsu gått ut med att spelet fortfarande kommer att släppas till Playstation 3. Något releasedatum finns däremot inte.

Samtidigt säger företaget att de undersöker möjligheten till att släppa föregångaren Final Fantasy XI Online till kommande Playstation Vita. Någon release till Playstation 3 är däremot inget företaget planerar.

Det nyligen utannonserade RPG:et/musikspelet Theatrhythm – Final Fantasy till Nintendo 3DS kommer att släppas i Japan redan nu i vinter. Spelets musik kommer att vara hämtad från seriens tidigare delar och innehålla över 50 låtar. Från början var spelet tänkt att släppas till Nintendo DS men övergick till 3DS på grund av minnesbrist på spelkassetterna. Detta innebär också till att spelet kommer ha bättre ljudkvalité. Theatrhythm – Final Fantasy kommer också att innehålla välkända karaktärer och monster från tidigare delar såsom chocobos, Behemoths och Cid.

Ytterligare ett kommande spel från Square Enix är Final Fantasy XIII Versus till Playstation 3. Det har varit ganska tyst kring spelet den senaste tiden men nu har mer information kommit fram. Enligt Tetsuya Nomura kommer man att kunna kontrollera sin karaktär i alla mellansekvenser så att dessa inte leder till passiva avbrott för spelaren. Dialogerna kommer även de presenteras så det inte blir för mycket avbrott.  

Tetsuya Nomura har också gått ut med mer information kring Kingdom Hearts 3D till Nintendo 3DS. Spelet är nu ca 40-50% färdigt och kommer även innehålla en hemlig video som kommer avslöja mer kring Kingdom Hearts 3. I Kingdom Hearts 3D är det Sora och Riku som har huvudrollerna och berättelsen kommer att vara något mystisk och även något svår att förstå.

Slutligen har Square Enix även släppt några nya trailers som kan ses nedan från kommande PSP-titeln Final Fantasy Type-0. Ena videon visar spelets strider och den andra dess världskarta.

Nyligen rapporterades det om att utvecklarna Monolith Soft som bland annat ligger bakom Xenoblade Chronicles utvecklar ett nytt Wii U-spel. Detta kommer att bli företagets debut för HD-eran och enligt företaget själva kommer det att överraska oss samt visa att japanerna inte kommer att bli slagna av amerikanerna vad gäller prestanda.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans tips:

Spelat i veckan:

I veckan har jag efter flera veckors spelande äntligen klarat ut Wild Arms till Playstation 1. Tanken var från början att hinna igenom Wild Arms 1-5 under sommaren men det första spelet tog längre tid än väntat. Därför kommer jag istället att spela igenom Wild Arms 1, 3 och 5. En recension kommer komma upp framöver på Wild Arms och på det stora hela är jag nöjd med spelet även om det finns en del brister i berättelsen och dess presentation.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: