Veckans händelser (V.29)

Redan nu i januari 2012, ungefär en månad efter den japanska releasen, kommer Final Fantasy XIII-2 släppas till Playstation 3 och Xbox 360 borta i Nordamerika. När vi i Europa får spelet är ännu oklart men en release borde ligga däromkring.

Även kommande PSP-rollspelet Final Fantasy – Type-0 har fått ett releasedatum. Den 13 oktober i år kommer spelet att släppas i Japan. Utöver en standardversion av spelet släpper även Square Enix via sin onlinebutik en samlarutgåva innehållande spelet, en ”postcard book” samt ett soundtrack med en DVD. Den vanliga utgåvan kommer att kosta 7700 Yen (ca 630 kr) och samlarutgåvan 12760 Yen (ca 1050 kr). När spelet kommer till väst är ännu inte bestämt.

Square Enix fyllde i veckan i två nya varumärken i Japan. Det ena är Monster X Dragon och det andra Meteor Ball Run. Just Monster X Dragon låter som en intressant titel och det spekuleras lite i att det möjligtvis kan komma och vara en crossover mellan Monster Hunter och Dragon Quest. Mer konkret information kommer framöver. 

Under veckan gick Nis America ut med ett bestämt releasedatum på Aterlier Totori till Playstation 3. Spelet kommer att släppas den 27 september i Nordamerika och kommer även få en samlarutgåva innehållande spelet, ett soundtrack och en artbook. Europa kommer få spelet under hösten men när är ännu inte bestämt.

Just nu och fram tills på söndag pågår Comic Con i San Diego. Även om mässan framförallt fokuserar på serietidningar och film finns det även en del spelutvecklare på plats. En av dessa är Namco Bandai som nu visat upp en engelsk trailer för kommande 3DS-remaken av Tales of the Abyss. Europa kommer att få spelet den 10 november senare i år och Nordamerika någongång under hösten.

Tidigare i år släppte utgivarna Xseed PSP-rollspelet The Legend of Heroes – Trails in the Sky i Nordamerika. Nu har utgivarna Ghostlight utannonserat att de kommer ge ut spelet här i Europa någon gång framöver. Spelet kommer även att släppas i en samlarutgåva med idag okänt innehåll.  

Källa: Siliconera, RPGfan

 Veckans releaser:

  • Final Fantasy Tactics – The War of the Lions (US, PSP via PSN)

 Veckans tips:

Radia Senki – Reimeihen (Chronicles of the Radia War) är ett actionrollspel till Famicom och även veckans tips. Spelet är ett av de få rollspelen till Famicom/Nes som åldrats riktigt bra och ett spel som håller mycket högre klass än exempelvis Final Fantasy, Dragon Quest mm. Spelets släpptes ursprungligen av Tecmo 1991 och på den tiden var det ett spel som låg före sin tid. Striderna är riktigt välgjorda och påminner mycket om de från Star Ocean-serien, bilden är ovanligt detaljrik och berättelsen välskriven med relativt mycket dialoger. Hade spelet släppts i väst, som de faktiskt skulle ha gjort, hade det antagligen blivit det mest minnesvärda och omtalade actionrollspelet till Nintendo 8-bitars. Nu blev spelet istället okänt för många här i väst och kan man inte det japanska språket finns det en engelsk översättning till emulator. Nedan är lite gameplay från spelet.

Spelat i veckan:

Efter att spelat klart Wild Arms under förra veckan var det dags att ge sig på den tredje delen i serien där vilda västern friskt kombineras med rollspel. Spelen har många saker gemensamt men jag tycker trean har lyckats fånga en mer bestämd västernkänsla än originalet. Än så länge är jag bara några timmar in och mer intryck borde komma framöver.  

Annars har jag även spelat igenom actionrollspelet Crystalis till Nintendo 8-bitars. Spelet kan liknas med Zelda fast Crystalis innehåller erfarenhetspoäng och level ups. Crystalis är helt klart ett av konsolens bättre rollspel.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: