Veckans händelser (V.30)

Veckan som gått har inte varit allt för händelserik och Agarest – Generations of War Zero till Playstation 3 som egentligen skulle ha släppts här i Europa idag verkar nu vara försenat till augusti månad.

För ett tag sedan öppnade utvecklarna Level 5 en studio i Santa Monica för att utveckla spel som riktade sig för en mer västerländsk publik. Nu har Akihiro Hino från Level 5 sagt att företaget även kommer att släppa fler japanutvecklade titlar framöver. Level 5 ligger bland annat bakom Professor Layton-serien, Inazuma Eleven och White Knight Chronicles-spelen. Personligen hoppas jag på en release av DS- och PS3-rollspelet Ni No Kuni där Level 5 samarbetat med Studio Ghibli. Nedan är en video med meddelandet.

Som känt kommer Shin Megami Tensei – Persona 2 Innocent Sin att släppas till PSP i Nordamerika under september. Nu har Atlus USA gått ut med att första tryckningen av spelet kommer att innehålla en soundtrack-CD med 10 låtar på.

Utvecklarna Acquire har i veckan via speltidningen Famitsu utannonserat ytterligare ett Class of Heroes-spel till PSP:n. Detta kommer att bli det fjärde spelet i serien och går under titeln Class of Heroes Finale – Freshman is a Princess! Serien handlar om dungeon crawling likt Wizardry och hittills har endast det första spelet hittat ut i Nordamerika. Spelet är idag cirka 80% färdigt men saknar ett releasedatum.    

Källa: Siliconera, Ghostlight

Veckans releaser:

Veckans tips:

Under nästa vecka, närmare bestämt den 4-6 augusti, kommer Speed Demos Archive (SDA) ha ytterligare ett välgörenhetsspelmaraton där olika ”speedrunners” så snabbt som möjligt spelar igenom olika spel och sänder det online. Totalt kommer det spelas 50 spel och några japanska rollspel som är med är Kingdom Hearts – Birth by Sleep, flera Castlevania-spel och även Kingdom Hearts 1 eller 2. Jag kommer garanterat att sitta bänkad själv och länk till SDAs hemsida och mer info finns här.

Spelat i veckan:

Då jag varit bortrest under veckan har inte mycket Wild Arms 3 hunnits med. Istället blev det bärbart i form av Kingdom Hearts – Re:coded till Nintendo DS. Spelet är inte det bästa i serien men ligger klart över förväntat efter tidigare minst sagt mediokra titlar till Nintendos maskiner. Berättelsen känns ganska tråkig men spelet innehåller bra variation rent spelmässigt. Mer intryck borde dyka upp framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: