Topplista: 5 efterlängtade rollspel för hösten 2011

I början av årets skrev jag en topplista över de 5 mest efterlängtade rollspelen för hela 2011. Nu när vi kommit längre in på året och fler spel har utannonserats är det dags att kolla in de 5 mest efterlängtade rollspelen för andra halvan av 2011. Även om våren var riktigt bra med titlar som Radiant Historia, Inazuma Eleven, Ys I&II Chronicles och Wizardry – The Labyrinth of Lost Souls mfl ser hösten ut att kunna bli minst lika bra, om inte bättre.

5. Atelier Totori – The Adventurer of Arland

Format: Playstation 3
Genre: Rollspel
Releasedatum: 2011 (EU) / 27 september (US)

Atelier Totori är den andra delen i Alchemist of Arland-trilogin som inleddes av Atelier Rorona förra året. Föregångaren var ett av förra årets bättre rollspel och ett lättsamt men mysigt sådant. Atelier Totori utspelar sig några år efter Atelier Rorona och denna gång kommer man få följa alkemisten Totori på hennes äventyr och jakt efter sin försvunna mamma.

4. Tales of the Abyss

Format: Nintendo 3DS
Genre: Actionrollspel
Releasedatum: 10 november (EU) / 2011 (US)

När Tales of the Abyss släpptes första gången var det till Playstation 2 och spelet hittade aldrig ut här i Europa. Nu den 10 november släpps spelet i Europa till Nintendo 3DS och fem års väntan är äntligen över för många européer.   

3. Shin Megami Tensei – Persona 2 – Innocent Sin

Format: Playstation Portable
Genre: Rollspel
Releasedatum: 20 september (US)

Persona 2 – Innocent Sin är egentligen en remake av det tidigare japanexklusiva PS1-rollspelet Persona 2 – Tsumi (Innocent Sin). Nyheter i remaken är bland annat det nyinspelade soundtracket, utseendet i menyerna, nya karaktärsporträtt och flera svårighetsgrader. Likt många andra Persona och Shin Megami Tensei-spel kommer man få följa ett gäng skolungdomar i en mörk japansk stad som måste besegra demoner med sin inre kraft, persona.

2. Xenoblade – Chronicles

Format: Nintendo Wii
Genre: Rollspel
Releasedatum: 19 augusti (EU)

Med stor sannolikhet har Nintendo aldrig tidigare upprört så många spelare på samma gång som inför releasen av Xenoblade. Nu är det inte lång tid kvar tills vi i Europa kommer att kunna ta del av spelet som verkar kunna bli maskinens bästa rollspel (vilket den behöver). Har man av någon anledning missat hysterin kring Xenoblade borde man kolla in trailern nedan.

1. Dark Souls

Format: Playstation 3 / Xbox 360
Genre: Actionrollspel
Releasedatum: 7 oktober (EU) / 4 oktober (US)

Efter framgångarna med Demon’s Souls ser den spirituella uppföljaren Dark Souls ut att kunna bli årets bästa spel. Efter att kollat på lite för många trailers inför spelet verkar utvecklarna From Software lyckats behålla den mörka och skrämmande atmosfären samtidigt som nya fällor och fiender väntar.

”Prepare to Die” 

Vilka är dina mest efterlängtade rollspel för hösten? Har jag missat något?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: