Veckans händelser (V.31)

Under veckan som varit har, tyvärr, legenden och spelutvecklaren Takeshi Miyaji, endast 45 år gammal, gått bort. Takeshi Miyaji är bland annat skaparen av den populära Grandia-serien och redan vid 19 års ålder grundade han tillsammans med sin bror, Yoichi Miyaji, företaget Game Arts. Dödsorsaken är fortfarande okänd.

För någon vecka sedan fick Nordamerika ett ungefärligt datum för Final Fantasy XIII-2. Deras release kommer äga rum i januari 2012. Nu har även vi i Europa fått ett datum som är satt till ”tidigt” 2012. I Japan släpps spelet redan i december senare i år.

Redan om två veckor, den 19 augusti, kommer det efterlängtade Wii-rollspelet Xenoblade Chronicles nå våra svenska butikshyllor. Under veckan släppte Nintendo Europa en ny trailer som kan ses nedan.

Utvecklarna Tri-Ace som bland annat ligger bakom Star Ocean- och Valkyrie Profile-spelen utvecklar för stunden ett nytt rollspel till PSP:n. Spelet heter Frontier Gate och under veckan släpptes en ny trailer som visar spelets stridssystem. Spelet har en del likheter med Monster Hunter men som videon visar är striderna istället menybaserade.

Japan och Nordamerika har fått många exklusiva rollspel till Playstation 1, både när den var aktuell men även på senare år till PSN. Europa har ofta blivit utan många spel. Nu har det däremot utannonserats via den officiella Playstation-bloggen att utvecklare som tidigare bara haft rättigheter att släppa sina spel i Japan och/eller Nordamerika även kan släppa dessa på europeiska PSN om åldersmärkningarna sköts. Spelen kommer att behålla sitt ursprungliga innehåll som till exempel sitt språk eller 60 Hz. Vilka spel det rör sig om är idag okänt men personligen hoppas jag på titlar som Chrono Cross eller Xenogears.

Den 10 november senare i år kommer Japan få en remake till PSP:n av PS1-rollspelet Over My Dead Body. Spelet kommer sträcka sig över flera generationer i stil med Agarest-spelen eller Phantasy Star III och om någon europeisk eller nordamerikansk utgivare tar över spelet till väst återstår att se.

Källa: Siliconera, Andriasang

Veckans releaser:

  • Final Fantasy Tactics – The War of the Lions (EU, App store)

Veckans tips:

Spelat i veckan:

Bortsett från att ha spelat igenom Kingdom Hearts Re:coded har jag återigen fortsatt med White Knight Chronicles 2. Tanken är att spela några timmar till och har det inte blivit bättre kommer jag antagligen lägga upp det på hyllan för gott. Det första spelet var mediokert och tvåan är inte mycket bättre själv. Mycket har återvunnits från det första spelet och striderna blir lätt utdragna då många fiender är lätta men har för mycket HP.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: