Veckans händelser (V.32)

I en intervju med producenten Shingo Mukaitoge för Konamis kommande PSP-rollspel Frontier Gate och Wii-rollspel Beyond the Labyrinth berättar han att Konami förlorat sitt kunnande eller ”know how” för att utveckla rollspel. Det är därför Konami bland annat hyrt in Tri-Ace för att skapa Frontier Gate och Beyond the Labyrinth.
För de som inom en snar framtid förväntar sig ett nytt Suikoden-spel borde hålla förväntningarna nere. Inte nog med att Konami själva tidigare i år via Facebook gick ut med att de inte har något nytt Suikoden-spel på gång utan även på grund av att de förlorat sitt RPG-kunnande och stora delar av Suikoden-teamet har upplösts.  

För de som otåligt väntar på Final Fantasy Type-0 kan glädjas något över att en demoversion av spelet har släppts via japanska PSN. Spelet är förstås på japanska och kräver att man har ett japanskt PSN-konto registrerat samt 332 Mb ledigt på minneskortet. Den fulla versionen av spelet kommer att släppas i Japan den 13 oktober och här i väst är det ännu oklart när eller om det kommer.  

De europeiska utgivarna Ghostlight som gett ut flertalet Shin Megami Tensei-spel har nu i veckan även gått ut med att de kommer att ta hit kommande Shin Megami Tensei – Persona 2- Innocent Sin. Spelet kommer även att släppas i någon form av specialutgåva men varken innehåll eller releasedatum är klart i dagsläget. Däremot verkar företaget vilja släppa spelet kring den amerikanska releasen som är den 20 september senare i höst.

Tidigare i sommar, den 1:a juli, släpptes actionrollspelet Solatorobo till Nintendo DS här i Europa. Spelet har redan sålt slut i de flesta butikerna och kan vara svårt att få tag på om Nintendo inte trycker upp fler exemplar framöver. Vill man få tag i ett exemplar men ännu inte lyckats kommer den amerikanska releasen att äga rum 27 september. Utgivarna Xseed har även i veckan utannonserat att alla första tryckningar kommer att innehålla en soundtrack-skiva med 24 låtar på.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

Veckans tips:

Under nästa vecka drar en av Europas större spelmässor igång. Jag talar såklart om tyska Gamescom som kommer att pågå, inklusive konferensdagarna, mellan tisdagen den 16 augusti till söndagen den 21 augusti.
På tisdagen kommer Microsoft att hålla sin konferens klockan 12:30, EA 16:00 och Sony 19:00. Dagen efter håller NCSoft sin konferens klockan 09:15. Likt förra årets mässa kommer Nintendo inte att ha någon konferens.
Andra utvecklare/utgivare utöver ovanstående som kommer att vara på plats under mässa och som känns relevanta vad gäller japanska rollspel är Sega, Namco Bandai, Konami, Capcom och Square Enix.       

 Spelat i veckan:

Under veckan har jag påbörjat actionrollspelet Solatorobo – Red the Hunter till Nintendo DS. Spelet är hittills riktigt charmigt och stämningsfullt där man befinner sig i en färgglad värld bestående av svävande öar som ockuperats av katt- och hundliknande varelser. Striderna är även de något speciella då man slåss i en stor robot som egentligen inte kan attackera fienderna utan istället lyfta upp och kasta iväg dem. En recension är att vänta om någon vecka.

Annonser

6 Responses to Veckans händelser (V.32)

 1. Fredrik skriver:

  Himla tråkigt av Konami, Suikoden är lätt min favorit JRPG-serie.

  • Är en av mina favoritserier också så det är tråkigt men får hoppas att serien inte är slut för alltid. Under tiden kan jag glädjas något åt att jag fortfarande har kvar Suikoden 3 och Tactics att spela.

   • Fredrik skriver:

    Klarade aldrig Tactics, har svårt att komma in i den typen av spel tyvärr. Har inte spelat Disgaea eller FF Tactics speciellt långt heller.

    Blev även sur på Konami när utannonserade 3 HD-samlingar (Silent Hill, Metal Gear Solid och Zone of the Enders) i början av juni, men ingen Suikoden HD Collection. Det hade varit ett utmärkt tillfälle att äntligen släppa Suikoden 3 i Europa också.

   • Har du prövat något av Valkyria Chronicles-spelen? Personligen tycker jag dessa var ett rejält kliv framåt för strategirollspelen och är snabbare än många andra motsvarigheter.

    Hade gärna sätt någon form av Suikoden-samling. Serien fyllde ju även 15 förra året men då släpptes ”bara” en soundtrack-samling på 25 skivor (tror till och med att den släpptes tidigare i mars i år).
    Då jag dumt nog sålde mitt Suikoden 2 för länge sedan var jag riktigt sugen på PSP-samlingen med 1:an och 2:an som tyvärr bara kom till Japan. Slutade med att jag fick köpa ett exemplar till PS1:an ändå.

   • Fredrik skriver:

    Valkyria Chronicles är riktigt bra, mitt favoritspel denna konsolgeneration, fast Xenoblade tar nog den kronan snart. Synd att Valkyria Chronicles 3 inte verkar komma till väst. VC2 & VC3 är dom spel som jag helst skulle vilja se släppas under ”PSP Remaster Series” till PS3an.

    Konami har även ett rätt dåligt utbud av gamla PS1-spel på europeiska PSN. Skulle gärna se Castlevania: Symphony of the Night, Suikoden och Suikoden II där.

   • Nu är det ju bara någon dag kvar tills Xenoblade. Börjar känna mig väldigt otålig nu 🙂
    Verkligen synd att VC3 inte verkar få någon release. Såg också fram emot det spelet.

    Jag har faktiskt lyckats missa nyheten om PSP remaster series fram tills nu. Jag antar att bilden kommer förbättras för dessa spel men vet du om även kontrollen anpassas till två analoga spakar?

    Det hade varit trevligt att se. Europeiska PSN borde verkligen förbättras i jämförelse med amerikanska och framförallt japanska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: