Veckans händelser (V.33)

Som väntat bjöd Gamescom inte på så mycket nyheter vad gäller japanska rollspel. Namco Bandai som var på plats hade i alla fall med sig en ny trailer, som kan ses nedan, för kommande actionrollspelet Dark Souls. Företaget har även visat upp tio olika klasser man som spelare kan välja att spela som. Dessa är Warrior, Knight, Wanderer, Thief, Bandit, Hunter, Sorcerer, Pyromancer, Cleric och Deprived. Just Deprived-klassen är en intressant sådan då man som spelare endast startar spelet med en träklubba och en träsköld, alltså ingen rustning överhuvudtaget.  

Nintendo Europa har under veckan släppt en releaselista för kommande spel till Nintendo Wii, DS och 3DS här i Europa. Hela listan kan ses nedan men några spel värda att nämna är Dragon Quest Monsters – Joker 2 till DS den 7:e oktober, The Legend of Zelda – Skyward Sword till Wii den 18:e november samt The Last Story och Pandora’s Tower till Wii 2012.

Utvecklarna CyberConnect2 som bland annat ligger bakom .Hack-serien och det senaste DS-spelet Solatorobo – Red the Hunter har under veckan öppnat upp en ny hemsida för ett kommande spel. Hemsidan kan nås Här och exakt vilket spel det handlar om blir känt den 23 augusti. 

För ett tag sedan utannonserade utvecklarna Acquire ytterligare ett Class of Heroes-spel till PSP:n. Spelet heter Class of Heroes Final – Freshman is a Princess! och nu har den första trailern släppts.

Under veckan har Sega registrerat titeln Shining Blade i Japan. Med stor sannolikhet rör det sig om ett nytt Shining-spel. Shining-serien är idag en stor sådan men den kändaste delen här i Europa är antagligen Shining Force 2 till Mega Drive.  

Ett annat företag som registrerat något nytt i Japan är Square Enix med titeln Lord of Apocalypse. Tidigare i år släppte företaget det Monster Hunter-liknande PSP-spelet Lord of Arcana. Exakt vad Lord of Apocalypse är för spel är ännu okänt men att det är en uppföljare till Lord of Arcana är mycket möjligt.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

  • Xenoblade Chronicles (EU, Wii)
  • Breath of Fire IV (US, PSN – PSone Classics)

 Veckans tips:

Spelat i veckan:

Under veckan är det Solatorobo – Red the Hunter till Nintendo DS som har spelats färdigt inför Xenoblade Chronicles. Det visade sig vara ett riktigt bra och charmigt actionrollspel och en recension kan läsas Här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: