Veckans händelser (V.35)

Under veckan har utvecklarna Atlus varit minst sagt flitiga att utannonsera nya Persona-spel. Till och börja med kommer det som väntat efter förra veckans hemliga hemsida en portning av Persona 4. Spelet kallas Persona 4 – The Golden och släpps i Japan under våren 2012 till Playstation Vita. Nytt för spelet är bland annat en ny spelbar karaktär kallad Mary, nya scener, nyinspelad musik och en ny introsekvens. Nedan är några färska bilder.

Det andra spelet Atlus utannonserat är Persona 4 – Ultimate in Mayonaka Arena. Spelet är inget rollspel utan istället ett 2D-fightingspel utvecklad av BlazBlue-skaparna Arc System Works. Spelet kommer att utspela sig två månader efter originalet där Teddie anordnat en fightingturnering med både välkända ansikten från Persona 4 och Persona 3 som deltagare. Spelet kommer att vara spelbart under Tokyo Game Show senare i år och anländer sedan i de japanska arkadhallarna under våren 2012 samt till Xbox 360 och Playstation 3 under sommaren.     

Den sista nyheten från Atlus är att företaget nu påbörjat nästa numrerade del i Persona-serien. Det handlar alltså om Persona 5 och likt Persona 3 kommer kommande titel också att innehålla någon större förändring mot tidigare delar. Teamet som ligger bakom spelet består av många personer som legat bakom de tidigare Persona-spelen. När releasen äger rum är ännu okänt men det borde dröja något då utvecklingen nyligen påbörjats.   

Årets stora spelmässa Tokyo Game Show (TGS) som årligen hålls i Japan börjar sakta men säkert att närma sig. Startdatumet är redan den 15 september och mässan pågår till den 18 september. Redan nu har både Sony och Square Enix avslöjat vad de kommer att visa upp på mässan och nedan är några av titlarna.

Sony:

Dragons Dogma (PS3/360)
Ni No Kuni – Queen of the Holy White Ash (PS3)
Final Fantasy XIII-2 (PS3/360)
Frontier Gate (PSP)
Final Fantasy Type-0 (PSP)
Dynasty Warriors Next (Vita)
Disgaea 3 Return (Vita)

Square Enix:

Final Fantasy Type-0 (PSP)
Final Fantasy XIII-2 (PS3/360)
Slime Mori Mori Dragon Quest 3 (3DS)
Kingdom Hearts 3D (3DS)
Theatrhythm – Final Fantasy (3DS)
Fortune Street (Wii)
Knights of the Crystals (PC)
Chaos Rings Lite for Gree (Iphone)
Dragon Quest 25th anniversary collection (Wii)
Chaos Rings II

Ett annat företag som kommer vara på plats är Ys-skaparna Falcom och med sig utöver The Legend of Heroes – Trails of Blue har de en överraskning. Vad det kan vara är okänt men det kan handla om ett Vita-spel eller, om inte både och, ett nytt Ys-spel.

I veckan blev det klart att pusselspelet Professor Layton and the Last Specter till Nintendo DS släpps i Nordamerika den 17 oktober. Vad som gör spelet intressant för JRPGeek.com är att det innehåller ett helt bonusrollspel utvecklat av Brownie Brown kallat London Life. Den Nordamerikanska utgåvan kommer att innehålla spelet men enligt Nintendo U.K. kommer den europeiska utgåvan att sakna det. En anledning kan bero på att det är för mycket arbete att översätta till flera språk, utöver engelska, här i Europa.

Nu på måndag, den 5 september, kommer Square Enix att avslöja mer kring ett kommande Dragon Quest-spel. konferensen (Dragon Quest 25th Anniversary Press Conference) kommer att ske online via Square Enix egna Ustream-kanal och tiden som gäller är 14:00 japansk tid eller 07:00 svensk tid.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

 • Cladun x2 (US, PSP via PSN)

 Veckans tips:

För er som köpte sin Nintendo 3DS innan prissänkningen och som tidigare också har loggat in minst en gång på e-affären kan nu ladda ner tio gratis Nes-spel. Det är tio stycken ganska förutsägbara titlar men fortfarande många klassiker som bland annat The Legend of Zelda och actionrollspelet Zelda II – The Adventure of Link.

Spelat i veckan:

Jag har efter ungefär 60 timmars speltid hunnit igenom Xenoblade Chronicles och en full recension kan läsas här.
Annars har jag också fått hem 3DS-rollspelet Shin Meagami Tensei – Devil Survivor Overcklocked som ursprungligen kom till Nintendo DS för två år sedan. Spelet är ett strategirollspel men det har också inslag av traditionella turbaserade strider. Spelet i sig lovar gott men portningen till 3DS:en känns inte alls särskilt påkostad. Det finns varken någon 3D, bortsett från några undantag som introfilmen, och rent grafiskt har 3DS:en mycket mer att ge. Den stora nyheten är ett nytt kapitel och att det finns inspelade röster.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.35)

 1. eclectrocute skriver:

  Vi får hoppas att Persona 4-konverteringen är första steget i att göra Vita till en lika bra jrpg-maskin som DS och PSP.

  Persona 5 kan bli 10-talets spel tror jag. 🙂

  Och Devil Survivor är en av mina absoluta favoriter till DS, så om du inte spelat det tidigare så kommer du ha väldigt kul med det.

  • Persona 5 kan nog ha potential att nå långt. Då jag verkligen gillade 3:an och 4:ans koncept hoppas jag att 5:an inte går för långt bort även om det ska innehålla en hel del nytt.
   Jag köpte faktiskt Devil Survivor i början av året till DS och spelade någon timme tills jag kom på att portningen till 3DS var på väg. Gillar verkligen berättelsen men stör mig något på att musiken är ganska låg (hörs knappt) i jämförelse med talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: